03.09.2018 | Musiikki

Jorma Hynninen ja Esa Ruuttunen konsertoivat Rantakylässä la 8.9.

Oopperalaulajat Jorma Hynninen ja Esa Ruuttunen pysähtyvät Itä-Suomen virsikiertueellaan Rantakylän kirkkoon lauantaina 8.9.

Soi virteni! -konsertissa laulajia säestävät Paula Korva ja Janne Piipponen (piano ja urut).

Esa Ruuttusta virret ovat kantaneet läpi elämän. ”Nuoren papin pakissa ne olivat arvokkaimpia työkaluja, käyttökelpoisia silloinkin, kun sanat tuntuivat loppuvan. Virsimelodiat ovat säilyneet musiikillisena pohjavireenä myös muunlaisen musiikin muuttuessa elämäntyökseni. Niiden käsittämätön kauneus yhdistyneenä kohtikäyviin teksteihin saa joskus edelleenkin palan nousemaan kurkkuun. Yhdessä veisattu virsi liittää meidät vuosisataisten uskon tiellä kulkeneiden joukkoon. Taidokkaalla käsittelyllä niistä tulee myös korkeatasoisia musiikkikappaleita.”, sanoo Ruuttunen.

Jorma Hynninen näkee, että virsi on paitsi laulettua hengellistä Sanaa, se on myös kansallinen kulttuuriaarre. ”Sanat ja sävelmät ovat usein syntyneet kansan keskuudessa syvän hengellisen kaipuun pakottamina. Kun laulamme virttä, emme ole pelkästään Sanan kuulijoita, vaan virren laulaminen vetää meidät sisälle omakohtaiseen hengelliseen kokemukseen.”, toteaa Hynninen, joka sai omakohtaisen kosketuksen virsiin jo alle kouluikäisenä äitinsä ohjaamassa pyhäkoulussa.

Soi virteni! –konsertti Rantakylän kirkossa la 8.9. klo 16. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Konserttien tuotto tulee Luterilaisen Kulttuurin Säätiön toiminnan hyväksi.Takaisin