31.08.2018 | Ajankohtaista

Valokuvanäyttely "Pohjois-Karjalan kirkot" Rantakylässä

Rantakylän kirkon aulassa on nähtävillä 2.-23.9. valokuvanäyttely Pohjois-Karjalan kirkoista. Kuvat on ottanut joensuulainen pitkän linjan valokuvauksen harrastaja Hannu Asikainen. Näyttely on avoinna sunnuntaisin klo 9-12 ja aina, kun kirkolla on toimintaa.

Kuvat ovat osa Asikaisen kirkkokuvien kokoelmaa. Asikainen on kuvannut kaikki Suomen ev.lut. kirkot lukuun ottamatta Norrskatan ja Tankarin kirkkoja. Yhteensä Asikainen on kuvannut 862 kirkkoa.

Rantakylän kirkon näyttelyssä on kuva kustakin Pohjois-Karjalan kunnasta (myös entisistä), yhteensä 27 kuvaa.  Asikainen nostaa kirkoista erityisesti esiin kirkot, jotka on suunnitellut sama arkkitehti kuin Rantakylän kirkonkin, eli Veijo Martikainen. Näitä kirkkoja ovat Noljakan, Pankakosken ja Sorsakosken kirkot. Toisena mielenkiintoisena kirkkoryhmänä Asikainen mainitsee näyttelystä pystyhirsikirkot, joita ovat Utran kirkon lisäksi Tuusniemen ja Vieremän kirkot.

Asikaisen kuvia julkaistiin viime vuonna ilmestyneessä Anu Järmistön kirjassa Suomen evankelis-luterilaiset kirkot.

Hannu Asikaisen valokuvanäyttely Pohjois-Karjalan kirkot Rantakylän kirkolla 2.-23.9. su klo 9-12 ja aina, kun kirkolla on toimintaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.Takaisin