23.08.2018 | Ajankohtaista

Perhekerhokausi käynnistyy seurakunnissa - uutuutena iltaperhekerho

Joensuun ev.lut. seurakuntien perhekerhokausi käynnistyy useimmissa seurakunnissa ensi viikolla. Perhekerhot alkavat Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän ja Pyhäselän seurakunnissa viikolla 35, Enon ja Vaara-Karjalan seurakunnissa viikolla 36.

Perhekerhot ovat lasten ja aikuisten yhteisiä kohtaamispaikkoja. Lapset voivat tulla kerhoon yhdessä vanhemman, isovanhemman tai perhepäivähoitajan kanssa.  Perhekerhoja ohjaavat seurakuntien lastenohjaajat.


Kerhohetkeen kuuluu pieni hartaus, kahvittelua ja mehuttelua sekä jutustelua. Ohjelmaan kuuluu myös askartelua, leikkiä ja laulua. Joskus kerhoissa vierailee eri alojen asiantuntijoita.


Rantakylässä, Noljakassa ja Reijolassa kokoontuu myös perhekerhotyyppinen Ekavauva-ryhmä ensimmäistä vauvaansa hoitaville.
- Ekavauva-ryhmät ovat tunnelmaltaan hieman rauhallisempia kuin taaperoikäisten perhekerhot. Niissä eletään vauvaperheen rinnalla ja jaetaan tämän elämänvaiheen iloja ja huolia, kertoo Rantakylän seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Marja Kukkonen.

Pielisensuun seurakunta kokeilee tänä syksynä uutena toimintamuotona kerran kuussa kokoontuvaa iltaperhekerhoa. Karsikossa Pikku-Ketun kerhohuoneella kokoontuva iltaperhekerho on vastaus työssä käyvien vanhempien esittämiin toiveisiin.

Perhekerhot ja ja Ekavauva-ryhmät ovat kaikille perheille avoimia. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa, tarjoilumaksu on 2 €/perhe.

Perhekerhojen ajat ja paikat löytyvät osoitteesta www.joensuunevl.fi/perhekerho .Takaisin