22.08.2018 | Ajankohtaista

Palveleva puhelin etsii uusia päivystäjiä Joensuussa

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä kouluttaa uusia vapaaehtoisia Palvelevan puhelimen päivystäjiksi Joensuussa. Koulutus toteutetaan syksyn 2018 aikana Joensuun seurakuntakeskuksessa (Kirkkokatu 28).  Koulutus koostuu kuudesta lähiopetuskerrasta. Koulutukseen ilmoittaudutaan viimeistään 12.9. internetissä osoitteessa www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu
 
Palvelevan puhelimen toiminta on kirkon valtakunnallista sielunhoitotyötä. Päivystäjät ovat koulutettuja vapaaehtoisia sekä seurakuntien työntekijöitä. Joensuussa vapaaehtoisia päivystäjiä on tällä hetkellä noin 30.  Koko maassa päivystäjiä on noin 60 paikkakunnalla.

Palvelevan puhelimen toimintaperiaatteeseen kuuluu, että puhelut ovat nimettömiä, luottamuksellisia ja soittajan persoonaa kunnioittavia. Palvelevaan puhelimeen tulee vuosittain kymmeniä tuhansia soittoja. Yleisimpiä keskusteluissa käsiteltyjä aiheita ovat yksinäisyys, ihmissuhteet, mielenterveyden vaikeudet ja uskonnolliset kysymykset. Palveleva puhelin on perustettu vuonna 1964.
 
Joensuun Palvelevan puhelimen toiminnanjohtaja Leena Mgayan mukaan päivystäjäksi sopivat henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita toisesta ihmisestä ja ihmiselämästä. Päivystäjällä tulee olla myös kuuntelemisen ja rinnalla elämisen taitoa.
- Oman elämän on hyvä olla tasapainossa, jotta jaksaa kuunnella toisten murheita. Mitenkään täydellinen ihminen ei kuitenkaan tarvitse olla. Riittää, että on avoin keskustelemaan ja kuuntelemaan, toteaa Mgaya.
 

***  Palvelevan puhelimen numero on koko maassa 0400 22 11 80. Se on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Perjantaisin ja lauantaiöinä puhelin on avoinna klo 03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta soittajan liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm). Ruotsinkielisen palvelun numero on 0400 22 11 90.


Takaisin