20.08.2018 | Ajankohtaista

Hevimessu Joen Yönä Joensuun seurakuntakeskuksessa

Joensuun seurakuntakeskuksessa (Kirkkokatu 28) vietetään perjantaina 24.8. klo 16-21 Joen Yötä kädentaitojen, musiikkiesitysten ja Hevimessun merkeissä. Ilta alkaa klo 16 askartelupisteiden ja klo 16.30 musiikkiesitysten merkeissä. Illan päättää klo 21 raskaalla rockilla höystetty jumalanpalvelus, Hevimessu. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Hevimessu on tavallinen ehtoollisjumalanpalvelus, jossa laulut ja virret ovat tuttuja, mutta ne on sovitettu raskaampaan, heavy-musiikin muotoon. Joensuun seurakuntakeskuksen Hevimessussa musisoivat Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat. Messun toimittaa pastori Katri Vilén.

Hevimessun järjestelyjä Joensuun seurakunnan puolesta hoitava pastori Salla Romo toteaa, että erilaisia musiikkityylejä käyttäviä messuja on järjestetty Suomessa  jo paljon.
- Rock-messut, blues-messut ja dance-messut ovat varsin yleisiä, ja niiden kautta erilaisia musiikkityylejä voidaan tuoda myös kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin. Musiikki on Luojan suurta lahjaa, miksi emme sitä käyttäisi, kommentoi Salla Romo.


Kuutamoillallisella jonkin verran paikkoja vapaana


Joensuun ev.lut. seurakunnat ovat mukana Joen Yössä myös järjestöbulevardilla mm. seurakuntavaalien ja vapaaehtoistoiminnan merkeissä. Lisäksi Pielisensuun seurakunta ja yhtymän vapaaehtoistoiminta järjestävät klo 19-21  Penttilänrannassa, Ylisoutajan sillan kupeessa Kuutamoillallisen.

Kuutamoillallisen ideana on, että ihmiset tulevat viettämään yhdessä aikaa luonnon helmaan tuoden omat eväät mukanaan seurakunnan rakentamaan sadan hengen pöytään. Kuutamoillallise​lla on vielä jonkin verran paikkoja vapaina. Illalliselle voi ilmoittautua to 23.8. mennessä osoitteessa  https://bit.ly/2KFMrRx .


Takaisin