27.06.2018 | Ajankohtaista

Jokisunnuntaina soudetaan ja pyöräillään

Perinteistä Jokisunnuntai-tapahtumaa vietetään jälleen elokuussa Joensuussa. Sunnuntaina 19.8.2018 järjestettävä tapahtuman ohjelmassa ovat ekumeeninen pyhiinvaellussoutu, Jokisunnuntain jumalanpalvelus ja pyörävaellus.

Ekumeenisen pyhiinvaellussoudun lähtö on sunnuntaina 19.8. klo 9 Hasaniemestä. Kirkkoveneet pysähtyvät Kuhasalossa Kukkosen saaressa, jossa pidetään ortodoksinen hetkipalvelus. Kuhasalosta matka jatkuu Pataluodossa pidettävän evästauon kautta Utran kirkolle. Utran kirkossa pidetään klo 12 alkaen Jokisunnuntain jumalanpalvelus. Jumalanpalveluksessa saarnaa professori Paavo Kettunen, liturgina Tuomo Käyhkö ja kanttoreina toimivat Pasi Karjalainen sekä Janne Piipponen. Jumalanpalveluksen jälkeen tarjolla on kirkkokahvit, jonka jälkeen soutajat lähtevät takaisin kohti Hasaniemeä.

Kirkkokahvien jälkeen klo 13 Utran kirkolta on mahdollista lähteä Jokisunnuntain pyöräpyhiinvaellukselle. Pyörävaelluksen n. 20 kilometrin mittainen reitti kulkee ensin Kuhasaloon, jossa pidetään rukousmeditaatio noin klo 14. Kuhasalosta matkaa jatketaan Sulkulan kodalle makkaranpaistoon. Seuraava pysähdyspaikka on Kukkola, jossa tutustutaan oppaan avulla rovasti Kukkosen kotimaisemiin. Arviolta klo 17 matka jatkuu pyörävaelluksen päätepysäkille Hukanhaudan seurakuntatalolle, jossa pidetään yhteinen rukoushetki.

Ekumeeniseen pyhiinvaellussoutuun tulee ilmoittautua 12.8.2018 mennessä osoitteessa www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu. Soutuun osallistuminen on maksutonta. Soutumatkalle jokainen soutaja varaa omat eväät ja säänmukaiset vaatteet.

Pyöräpyhiinvaellukselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Vaellukselle voi liittyä mukaan myös matkan varrelta. Huomioithan tällöin, että aikataulut ovat suuntaa-antavia. Myös pyörävaellus on maksuton.

Elokuussa 19. kertaa järjestettävän Jokisunnuntai-tapahtuman järjestävät Rantakylän seurakunta, Utran asukasyhdistys, Meripartiolaiset ja Joensuun ortodoksinen seurakunta


Takaisin