07.05.2018 | Ajankohtaista

Pyhäselän kirkko 90 vuotta - tervetuloa juhlamessuun 10.5.!


Pyhäselän evankelis-luterilaisen kirkon 90-vuotista taivalta juhlistetaan helatorstaina 10.5. klo 10 juhlamessulla Pyhäselän kirkossa. Messun toimittaa kirkkoherra Ville Ojala avustajineen ja siinä saarnaa rovasti Ensio Larema.  Messun musiikista vastaavat kanttorit Liisa Kettunen, Pirkko Myller ja Lahja Haapasalo sekä Pyhäselän kirkkokuoro, Sävelsiskot, Kapsäkki ja Juhlakuoro.

 

Messun jälkeen juhla jatkuu ohjelmallisilla kirkkokahveilla Pyhäselän seurakuntatalolla. Samassa yhteydessä juhlitaan myös 70 vuotta täyttävää Pyhäselän kirkkokuoroa.

Viipurin hiippakunnan piispa Erkki Kaila vihki Pyhäselän kirkon käyttöön 19.8.1928. Pyhäselän kirkko on funkkishenkinen pitkäkirkko, jossa on barokkimainen piikkitorni. Kirkkoon mahtuu noin 450 henkilöä.

 

Sisätilojen koristelultaan kirkko on melko pelkistetty. Alttaritauluna on S. Wuorion lasiliikkeen valmistama lasimaalaus "Kristus rauhan ruhtinaana".  Kuorin sivuikkunoihin ja pääoven yläpuolella olevaan pyöreään ikkunaan hankittiin vuonna 1997 lapualaisen Sulo Saikkosen tekemät, Uuden alku -nimiset lyijylasimaalaukset. Nykyiset kirkkotekstiilit on suunnitellut ja valmistanut tekstiilitaiteilija Aino Lampio vuonna 1991.

 Takaisin