03.05.2018 | Ajankohtaista

Joensuun seurakunta 100 vuotta - juhlat helatorstaina

Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta juhlii 100-vuotista taivaltaan juhlamessulla helatorstaina 10.5. klo 10 Joensuun kirkossa. Messun toimittaa pastori Salla Romo ja messussa saarnaa rovasti Petri Karttunen. Musiikista vastaavat kanttorit Tuomas Pyrhönen ja Matti Turunen sekä Joensuun seurakunnan orkesteri.

Messun jälkeen juhla jatkuu Joensuun seurakuntakeskuksessa, jossa on tarjolla lämmin ruoka, musiikkia sekä professori Hannu Mustakallion esitelmä 100-vuotiaan seurakunnan historiasta. Tilaisuuden yhteydessä vietetään myös seurakunnan vapaaehtoisten kiitosjuhlaa.

100-vuotiasta seurakuntaa juhlistetaan myös näyttelyllä Joensuun seurakuntakeskuksen kappelissa. Näyttelyyn on koottu seurakunnan vanhaa arvoesineistöä, kuten kirkkotekstiilejä, ehtoollisvälineitä, kirjoja ja valokuvia.  Näyttely on avoinna 10.- 31.5. ma-pe klo 9-15 sekä iltaisin ja viikonloppuisin yleisötilaisuuksien aikana. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Joensuun seurakunnassa tällä hetkellä 15 422 jäsentä

Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta on aloittanut toimintansa 1.5.1918.

Joensuun seurakunnassa on tällä hetkellä 15 422 jäsentä. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Petri Rask, ja työntekijöitä on yhteensä 32. Seurakunnan alueeseen kuuluvat ruutukaava, Kanervala, Linnunlahti, Noljakka, Kytö, Marjala, Pilkko sekä Kajaanintien länsipuolinen teollisuusalue.

Seurakunnan keskeisimmät toimitilat ovat v. 1903 valmistunut Joensuun kirkko, Noljakan kirkko (Noljakantie 81), Marjalan seurakuntatalo (Syyskatu 2), Joensuun seurakuntakeskus (Kirkkokatu 28), Männikköniemen kesäkoti (Vainoniementie 2) sekä Louhelantupa (Koulukatu 7).Takaisin