17.04.2018 | Ajankohtaista

Vuokra-Ollilan kerrostalojen peruskorjaussuunnitelmat hyväksyttiin

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksessaan 17.4.2018 Vuokra-Ollilan kerrostalojen peruskorjauksen suunnitelmat ja kustannusarvion. Joensuussa Rantakylänkatu 15:ssä sijaitsevien kolmen kerrostalon peruskorjauksen kustannusarvio on 3,6 miljoonaa euroa. Peruskorjauksen yhteydessä remontoidaan asuinhuoneistot sekä uusitaan muun muassa salaojitus, käyttövesijohdot sekä sähköverkosto.

Peruskorjauksen toteuttamiseksi yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se myöntää 1 725 000 euron lisämäärärahan korjaustöihin sekä myöntää yhteiselle kirkkoneuvostolle valtuuden ottaa 2,8 miljoonan euron lainan. Kerrostalojen peruskorjaus on tarkoitus toteuttaa vuosina 2019 ja 2020.

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan myös Rantakylän seurakunnan kirkkoherran vaihtumista. Rantakylän seurakunnan kirkkoherra Tuomo Käyhkö jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Näin ollen kirkkoherran virka on tulossa avoimeksi 1.1.2019. Viran haettavaksi julistamisesta päättää tuomiokapituli.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli pyysi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiseltä kirkkoneuvostolta lausuntoa seurakunnan toiminnan, hallinnon ja talouden tilasta, minkä perusteella arvioidaan edellytykset kirkkoherran viran avaamiselle.

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi lausunnon, jonka mukaan kirkkoherran valintaprosessin käynnistämiselle ei ole estettä. Lausunnossa todetaan muun muassa, että Rantakylän seurakunta kuuluu Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymään ja että seurakunnan toiminta on pysynyt määrällisesti vakaana.

Rantakylän seurakunnassa työskentelee 22 ihmistä. Rantakylän alueen 16 000 asukkaasta seurakunnan jäseniä on 10 700.

Lisäksi yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston jäsenpaikkojen jakoa vaalikaudelle 2019-2022. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan 51 jäsentä.Takaisin