16.03.2018 | Ajankohtaista

Pääsiäistapahtumat hoosianna.fi:ssä

Joensuun ev.lut. seurakunnissa on palmusunnuntaina, hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä paljon erilaisia tapahtumia. Musiikki täyttää kirkot useiden konserttien muodossa. Draamaa nähdään sekä kadulla Ristin tie –näytelmän muodossa että kirkoissa neljänä Ristin juurelta –esityksenä. Rantakylässä pääsee kuuntelemaan myös runoja.

Perheille on pääsiäisenä tarjolla omia pääsiäistapahtumia ja pääsiäispolku johdattaa Noljakassa kaikenikäisiä hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumien äärelle.

Hiljaisella viikolla järjestetään myös erilaisia hartaushetkiä eri kirkoissa – Enossa pääsee vielä kuulemaan perinteisiä ahteja. Kiirastorstain messuissa muistellaan ensimmäistä ehtoollista, ja päätteeksi alttari puetaan mustiin valmistaduttaessa pitkänperjantain viettoon. Pitkänäperjantaina soittimet vaikenevat kirkoissa suuren surun merkiksi.

Joensuun ev.lut. seurakunnissa on pääsiäisyönä neljä messua, joista Joensuun kirkon messu on kaksikielinen (suomi-englanti) ja Rantakylän kirkon messu luonteeltaan Tuomasmessu. Pääsiäisaamun jumalanpalveluksia on niin kirkoissa kuin Joensuun hautausmaan Ristinkappelillakin. Myös toisena pääsiäispäivänä on useissa kirkoissa jumalanpalvelukset.

Tutustu Joensuun seurakuntien pääsiäistapahtumiin täällä: www.hoosianna.fi

 Takaisin