21.12.2017 | Ajankohtaista

Diakonian joulukassikeräyksellä hieno tuotto

Joensuun ev.lut. seurakuntien joulukassikeräys tuotti tänä vuonna 313 joulukassia. Keräyksessä olivat mukana Joensuun, Pyhäselän ja Vaara-Karjalan seurakunnat.

Joulukassikeräyksen ideana on, että jokainen joulumielellä oleva voi halutessaan toimittaa 25 euron arvoisen, pääasiassa elintarvikkeita sisältävän joulukassin seurakuntaan. Diakoniatyöntekijät toimittavat joulukassit joulun alla apua tarvitseville vähävaraisille. Keräysaika päättyi 15.12.

Joensuun seurakunnassa joulukasseja saatiin 206 kappaletta, Vaara-Karjalan seurakunnassa 44 ja Pyhäselän seurakunnassa 63.

313 joulukassin lisäksi John Deere lahjoitti koko seurakuntayhtymän alueelle 100 joulukassia, joiden sisältö on hieman erilainen kuin diakoniatyön joulukassien.

Joulukassien määrä on huomattavasti suurempi kuin viime vuonna, jolloin mukana olleissa viidessä seurakunnassa kerättiin yhteensä 236 kassia.

Joensuun seurakunnan diakoniatyöntekijä Pauliina Martikaisen mukaan on valtavan suuri ilo, että seurakuntien diakoniatyö voi välittää joulukasseja koteihin, joissa eletään taloudellisesti tiukoilla.
- Jakaessani joulukasseja eteenpäin olen kohdannut monta tuntemattoman lahjasta liikuttunutta ja kiitollista ihmistä. Kunpa voisin välittää kaiken sen kiitollisuuden joulukassien lahjoittajille, sanoo Martikainen.

Seurakuntien diakoniatyö sai joulun alla lisäksi muita lahjoituksia vähävaraisten joulumuistamiseen yksityisiltä ihmisiltä, Tokmannilta ja Enon Martoilta. Myös Pyhäselän seurakunnan itsenäisyyspäiväjuhlan vapaaehtoisen ruokamaksun tuotto käytetään diakoniatyön kautta joulumuistamisina perheille.Takaisin