19.12.2017 | Ajankohtaista

Tervetuloa joulukirkkoon!

Joensuun ev.-lut. seurakunnissa on jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana yhteensä 34 kaikille avointa joulukirkkoa ja -hartautta. Jouluaattona seurakunnilla on ”perusjoulukirkkojen” lisäksi perheille suunnattuja jouluhartauksia, jouluyön messuja sekä englanninkielinen joulujumalanpalvelus. Oma, harras tunnelmansa on myös hautausmaan kappeleiden aattohartauksissa. Perinteiset joulupäivän ja tapaninpäivän jumalanpalvelukset kuuluvat myös jokaisen seurakunnan elämään.


Jouluaaton hartauteen voi osallistua sunnuntaina 24.12. klo 13 Rantakylän ja Utran kirkossa sekä Reijolan seurakuntatalolla, klo 14.30 Utran kirkossa, klo 15 Pyhäselän kirkossa sekä klo 17 Joensuun ja Pielisensuun kirkoissa. Aattokirkkoa vietetään Enon ja Tuupovaaran kirkoissa klo 14 ja Kiihtelysvaaran kirkossa klo 16.

Englanninkielinen joulujumalanpalvelus on jouluaattona klo 13 Joensuun kirkossa.

Perheille suunnattuja jouluaaton kirkkohetkiä ovat erityisesti jouluaaton hartaus Noljakan kirkossa ja perhekirkko Hukanhaudan seurakuntatalolla klo 15. Perheille suunnatut tilaisuudet ovat tyypillisesti kestoltaan vähän tavallista lyhyempiä. Lapset pyritään huomioimaan niin puheessa kuin virsivalinnoissa.

Aivan oma, jouluinen ja harras tunnelmansa on Joensuun hautausmaan kappaleissa pidettävissä aattohartauksissa. Isossa Ristinkappelissa pidetään aattohartaus klo 14 ja klo 16, Rauhankappelissa klo 15.  Klo 16 hartaudesta Ristinkappelilta lähetetään kansalaisjuhlatoimikunnan seppelpartiot sankarihaudoille.

Myös jouluyön messut ovat löytäneet paikkansa joensuulaisessa joulunvietossa. Jouluyön messua vietetään 24.12. klo 22 Rantakylän kirkossa ja klo 23 Joensuun ja Pielisensuun kirkoissa.


Perinteinen jouluaamun varhainen joulukirkko pidetään maanantaina 25.12. klo 7 Utran ja Tuupovaaran kirkoissa. Vähän pidempään nukkuvat ehtivät joulujumalanpalvelukseen klo 8 Joensuun, Pielisensuun tai Pyhäselän kirkkoon. Kiihtelysvaaran ja Rantakylän kirkoissa jouluaamun jumalanpalvelus on klo 9 ja Noljakan kirkossa klo 10. Enossa on joulupäivänä 25.12. perhekirkko klo 10.


Tapaninpäivä ti 26.12. Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän ja Hoilolan kirkoissa sekä Reijolan seurakuntatalolla on messu klo 10. Enon kirkossa vietetään samaan aikaan klo sanajumalanpalvelusta. Klo 14.30 Kiihtelysvaaran keskustassa Lummelammella vietetään tapaninpäivän hartautta, joka jatkuu klo 15 tapaniajelulla sekä mehu- ja glögitarjoilulla.Takaisin