03.12.2017 | Ajankohtaista

Tiina Reinikainen asetettiin kirkkoherran virkaan

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen avustajineen asetti  tänään sunnuntaina 3.12. Tiina Reinikaisen Pielisensuun seurakunnan kirkkoherran virkaan. Pielisensuun kirkossa pidettyyn virkaanasettamismessuun osallistui  reilut 400 ihmistä.

Piispa puhui juhlamessussa kirkkoherran tehtävästä seurakunnan hengellisen elämän johtajana, työntekijöiden esimiehenä ja seurakunnan paimenena. Kaikkein tärkeimmäksi kirkkoherran tehtäväksi piispa nosti rakastamisen: sen, että paimen rakastaa laumaansa, ja lauma luottaa paimeneensa.

Piispa totesi Pielisensuun seurakunnan saavan Tiina Reinikaisesta tutun, pidetyn ja kokeneen kirkkoherran.
- Olen oppinut tuntemaan sinut pappina, joka rakastaa jumalanpalvelusta, sitoutuu kirkon uskoon, osaa kuunnella ja keskustella ja jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä.

Kirkkoherra Tiina Reinikainen koki juhlan jälkeen kiitollisuutta.
- Kun tulin tänne Pielisensuun kirkolle joulukuun ensimmäisenä päivänä töihin, tunsin tulevani kotiin, tiivisti uusi kirkkoherra tuntonsa.

 

Pielisensuun seurakuntaneuvosto valitsi Tiina Reinikaisen kirkkoherraksi viime elokuussa. Reinikainen (52 v) on ollut papin virassa 26 vuotta. Hän on työskennellyt Joensuun ev.-lut. seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtajana vuodesta 2015. Sitä ennen Reinikainen on toiminut pappina Lauritsalan ja Pielisensuun seurakunnissa sekä oppilaitospappina Joensuussa. Lisäksi hän on tehnyt kansainvälistä maahanmuuttajatyötä Saksassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa. Reinikainen on Suomen ev.-lut. kirkon kirkolliskokouksen jäsen.

Pielisensuun seurakunnassa on lähes 13 000 jäsentä.  Jäsenmäärä kasvoi viime vuonna 182:lla. Työntekijöitä on 25 ja lisäksi suuri joukko vapaaehtoisia eri työaloilla.Takaisin