27.11.2017 | Ajankohtaista

Seimipolku johdattaa joulumielelle

Adventin ja joulun aikaan Joensuun keskustan näyteikkunoissa on nyt jo kolmatta kertaa esillä jouluseimiä eri puolilta maailmaa. Jouluseimipolun toteuttaa Joensuun luterilainen seurakunta yhdessä paikallisten yritysten kanssa. Polku on avoinna 1.12.2017 – 7.1.2018.


Seimikohteita on tänä vuonna 12. Mukana on aiemmilta vuodelta tuttuja yrityksiä ja uusina mukana ovat Osuuspankki ja Joensuun ortodoksinen seurakunta. Jo useana vuonna mukana ollut Taitokorttelin seimi on tänä vuonna merkitty seimipolun ensimmäiseksi seimeksi. Seimipolun seimet ovat hyvin erilaisia ja ilmentävät seimiperinteen kansainvälistä moninaisuutta.


Ensimmäisen joulun tapahtumien kuvaaminen nukkehahmoin, kuvin, maalauksin, veistoksin ja näyttelemällä on vuosisatoja vanha kristillinen perinne. Seimiasetelmat ovat käsityöläisten taidonnäytteitä. Jeesus-lapsen seimen ympärillä ovat Maria ja Joosef, paimenia, enkeleitä, itämaan tietäjät, aasi ja härkä. Asetelmassa voi olla myös tavallisia kyläläisiä, erilaisia kotieläimiä, tähti, tietäjien kameleita ja norsuja.


Seimipolun kartta ja muut seurakuntien jouluiset tapahtumat löytyvät Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän joulusivuilta www.hoosianna.fi.Takaisin