13.11.2017 | Ajankohtaista

13 seurakuntaa neuvottelee yhteistyön lisäämisestä

Kolmetoista Pohjois-Karjalan luterilaista seurakuntaa jatkaa neuvotteluja seurakuntien yhteistyön lisäämisestä ja mahdollisesta uuden seurakuntayhtymän perustamisesta Joensuun seudulle. Jatkoneuvotteluihin lähtevät mukaan seuraavat seurakunnat: Joensuu, Pielisensuu, Rantakylä, Vaara-Karjala, Liperi, Heinävesi, Kitee, Polvijärvi, Eno, Outokumpu, Kontiolahti, Pyhäselkä ja Tohmajärvi.  Näillä seurakunnilla on n. 98 000 jäsentä.

Hankkeen ohjausryhmä lähetti kyselyn 14 maakunnan seurakunnalle; vain Ilomantsi ilmoitti jäävänsä jatkosta pois.

Ohjausryhmän puheenjohtaja, lääninrovasti Jukka Reinikainen sanoo iloitsevansa siitä,  että Pohjois-Karjalan seurakunnissa löytyy yhteiseen hiileen puhaltamisen henkeä ja halua tiivistää yhteistyötä. ”Uskon, että neuvottelut lähtevät ripeästi liikkeelle ja saamme otettua huomioon myös niitä reunaehtoja ja toiveita, joita olemme jo selvitysvaiheessa eri seurakunnista kuulleet”, toteaa Reinikainen.

Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu ensi maanantaina 20.11. pohtimaan mm. sitä, kuinka neuvottelut jatkuvat ensi kevään aikana ja miten hanke jatkossa rahoitetaan.

Selvitystyön tavoitteena on vahvistaa luterilaisten seurakuntien elinvoimaa Pohjois-Karjalassa. Seurakuntien verotulot vähenevät jäsenmäärien pienemisen myötä lähivuosina. Lisäksi runsas kiinteistömassa rasittaa taloutta. Tavoitteeksi on asetettu, että uusi seurakuntayhtymä pääsisi aloittamaan ensi syksynä pidettävien seurakuntavaalien jälkeen vuoden 2019 alusta.

Uudessa yhtymässä seurakuntien henkilöstö olisi yhden työantajan, seurakuntayhtymän palveluksessa, mikä helpottaisi työntekijöiden liikuteltavuutta yli seurakuntarajojen. Seurakunnat säilyisivät toiminnallisesti itsenäisin; hallinto ja talous olisi yhtymällä.Takaisin