Yhteisvastuu 2019

Lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen Suomessa ja ulkomailla

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä, mikä tarkoittaa noin 120 000 lasta. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta.

Seurakunnat järjestävät keräyksen aikana lipaskeräyksiä kauppaliikkeissä, lisäksi listakerääjät käyvät keräämässä rahaa kotikierroksilla. Listakerääjillä on mukanaan keräystunnuksin varustettu keräyslipas. Voit myös ilmoittautua itse kerääjäksi, ota silloin yhteyttä kotiseurakuntaasi tai ilmoittaudu tehtävään www.vapaaehtoistyo.fi/joensuu -sivulla.

Edellä mainittujen lisäksi keräystä voi tukea osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, joissa kerätään varoja Yhteisvastuun hyväksi. Näistä löydät tietoa Kirkkotie -lehdestä sekä tapahtumakalenteristamme.

Tutustu keräykseen: www.yhteisvastuu.fi.

Tee lahjoitus verkossa 
lahjoistusbanneri 2019 jns
 lahjoistusbanneri 2019 pie
 lahjoistusbanneri 2019 ra
 lahjoistusbanneri 2019 pyh
 lahjoistusbanneri 2019 eno
 lahjoistusbanneri 2019 vk