www_kehakukat

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen…”

Tänä vuonna vietimme pääsiäistä melko myöhään, huhtikuun puolivälissä. Jo melkein heti pääsiäisvirsien jälkeen alkaa ”suvivirsiaika”. Ensimmäiset muistomme suvivirrestä, virrestä 571, lienevät koulujen kevätjuhlista. Sävelmä on tuttu, ja se herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Suvivirsi kuuluu eittämättä suomalaiseen kulttuuriperinteeseen. Se on kesällä suosittu virsi niin kirkollisissa toimituksissa, jumalanpalveluksissa kuin yhteislaulutilaisuuksissakin. Samalla suvivirren sävelmällä on virsikirjassamme myös vihkivirsi 822, ”Se tuntee onnen syvän ja riemun sydämen…”.

Koulujen ja kerhojen kevätjuhlissa aloitettu suvivirsiaika kruunautuu juhannuksena, jolloin se soi päivän virtenä. Rantakylän seurakunnan juhannusjuhlasta alkavat torstai-iltaiset yhteislaulutilaisuudet, ”Pölkkypihat”. Seurakuntamme kesään kuuluu myös Utran kirkon herääminen toiminnalliseen käyttöön. Joka toinen sunnuntai-ilta siellä on mahdollista osallistua jo perinteeksi muodostuneen iltamusiikkisarjan monipuolisiin konsertteihin.

Kevään ja orastavan kesän kynnyksellä kiitämme erityisesti luomakunnasta ja sen kauneudesta. Suvivirren toisen säkeistön sanoin: ”Se meille muistuttaapi hyvyyttäs, Jumala, ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta.

Ajankohtaista

14.05.2019 | Ajankohtaista
Kirkkotien julkaisurytmiä selkiytetään
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 14.5.2019, että Kirkkotie-lehti kilpailutetaan kerran kuukaudessa ilmestyvänä lehtenä, lukuun ottamatta heinäkuuta.
» Lue lisää

07.05.2019 | Ajankohtaista
Nepenmäki tömisee lauantaina 11.5.
Pielisensuun seurakunta on viime vuosina panostanut erilaisiin kaupunginosatapahtumiin.
» Lue lisää

06.05.2019 | Ajankohtaista
Veräjä esittää Suomalaisen messun Enon kirkossa
Suomalainen messu on Lasse Heikkilän kansanmusiikin tyylillä tehty sävelteos.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed