ylakuva_katto

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Kynttilänpäivänä 3.2. avataan jälleen Yhteisvastuukeräys. Tänä vuonna keräyksellä tuetaan lasten ja nuorten koulutusta. Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä, mikä tarkoittaa noin 110 000 lasta. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta tai oppikirjoja. Myös peruskoulussa vanhemmat joutuvat usein hankkimaan erilaisia urheiluvälineitä ja varusteita koulua varten.

Kevään Yhteisvastuukeräys kampanja haastaa suomalaisia pohtimaan nuorten oikeutta koulutukseen. Jokaisella tulee olla yhdenvertainen oikeus koulutukseen perheen varallisuustasosta huolimatta.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kotiseurakuntaan jäävällä keräysosuudella autamme Rantakylässä diakoniatyön kautta vähävaraisia lapsiperheitä mm. lukiokirjojen hankinnassa ja lasten harrastusmenoissa.

Tule sinäkin mukaan yhteisvastuuseen. Tarvitsemme mm. lipaskerääjiä marketteihin, munkin paistajia ja nuotion virittelijöitä laavukahvioon. Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä puh. 050 338 6066 ja www.vapaaehtoistyo.fi/joensuu  

RUKOUS:
Jumala, elämämme toivo ja päämäärä,
heijasta valosi meidän sydämiimme,
kulje Vapahtajan hahmossa rinnallamme
ja anna meidän olla toivon ja unelmien
mahdollistajia tässä maailmassa.
Aamen.

Ajankohtaista

21.03.2019 | Ajankohtaista
Varapuheenjohtaja johtaa kokouksia Rantakylässä
Rantakylän seurakuntaneuvosto päätti 13.3.2019, että seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Helena Hulmi toimii kokousten puheenjohtajana toimikaudella 2019–2020.
» Lue lisää

19.03.2019 | Ajankohtaista
Kontupohja-tilaisuuksia keskustassa, Rantakylässä ja Hammaslahdessa 24.-25.3.
Joensuun seurakuntakeskuksen tilaisuudessa esitellään erilaisia feresejä.
» Lue lisää

27.02.2019 | Ajankohtaista
Laskiainen valmistaa paastoon, joka alkaa tuhkakeskiviikkona
Tuhkamessussa piirretään tuhkaristi otsaan paaston ja katumuksen merkiksi
» Lue lisää

Tilaa Rss feed