ylakuva_katto

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Hyvän Jumalan siunausta Sinulle!

Taas kerran vuosi on vaihtunut. Yhdessä yössä niin on käynyt. Olemme uuden edessä. Moni miettii, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Moni toivoo, että vuosi olisi helpompi kuin mennyt; että elämässä olisi enemmän iloa ja toivoa; että elämässä olisi enemmän onnistumisia; että edes osa unelmista ja toiveista toteutuisi.

Kirkossa toivotamme ja pyydämme Jumalan siunausta. Mitä silloin pyydämme ja toivotamme? Pitkää ikää ja terveyttä? Menestystä? Kaikkea hyvää? Siunaus voi olla tällaista, mutta se on myös enemmän.

Herran siunauksessa rukoilemme: ”Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan.” Jumalan siunaus merkitsee sitä, että Jumala kääntää lempeät kasvonsa ihmistä kohti. Hän ei käännä selkäänsä, vaan hän kääntää lempeät kasvonsa. Hän katsoo ihmistä rakastavin silmin. Hän kantaa elämän vaikeuksissa. Jumalan siunaus ei välttämättä säästä vastoinkäymisiltä eikä epäonnistumisilta. Jumalan siunaus ei välttämättä säästä kärsimykseltä.


Vuoden alussa on hyvä turvautua Raamatun lupauksiin:
”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Jer.29:11

”Ravitse meitä armollasi joka aamu, niin voimme iloita elämämme päivistä. Niin kuin annoit murheen, anna meille ilo yhtä monena vuotena kuin vaivamme kesti. Anna palvelijoittesi nähdä suuret tekosi, anna lastemme nähdä kunniasi loisto. Herra, meidän Jumalamme, ole lempeä meille, anna töillemme menestys, siunaa kättemme työt.” Ps.90:14-17

Ajankohtaista

08.01.2019 | Musiikki
Lavrenchukin musiikkiperhe konsertoi Joensuun kirkossa su 13.1.
Konsertissa kuullaan heprealaista ja suomalaista musiikkia sekä perheen omia sävellyksiä ja sovituksia.
» Lue lisää

15.11.2018 | Kirkkoherranvaali Rantakylässä
Ari Autio valittiin Rantakylän kirkkoherraksi
Rantakylän seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Ari Autio. Autio toimii tällä hetkellä Keravan seurakunnan kirkkoherrana. Hän on työskennellyt aiemmin myös Rantakylän seurakunnassa pappina neljän vuoden ajan.
» Lue lisää

04.07.2018 | Retket, leirit ja matkat
Yhteistuumin-leiri mielenterveyskuntoutujille syyskuussa
Ilmoittautuminen leirille ma 3.9. mennessä.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed