www_kehakukat

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen…”

Tänä vuonna vietimme pääsiäistä melko myöhään, huhtikuun puolivälissä. Jo melkein heti pääsiäisvirsien jälkeen alkaa ”suvivirsiaika”. Ensimmäiset muistomme suvivirrestä, virrestä 571, lienevät koulujen kevätjuhlista. Sävelmä on tuttu, ja se herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Suvivirsi kuuluu eittämättä suomalaiseen kulttuuriperinteeseen. Se on kesällä suosittu virsi niin kirkollisissa toimituksissa, jumalanpalveluksissa kuin yhteislaulutilaisuuksissakin. Samalla suvivirren sävelmällä on virsikirjassamme myös vihkivirsi 822, ”Se tuntee onnen syvän ja riemun sydämen…”.

Koulujen ja kerhojen kevätjuhlissa aloitettu suvivirsiaika kruunautuu juhannuksena, jolloin se soi päivän virtenä. Rantakylän seurakunnan juhannusjuhlasta alkavat torstai-iltaiset yhteislaulutilaisuudet, ”Pölkkypihat”. Seurakuntamme kesään kuuluu myös Utran kirkon herääminen toiminnalliseen käyttöön. Joka toinen sunnuntai-ilta siellä on mahdollista osallistua jo perinteeksi muodostuneen iltamusiikkisarjan monipuolisiin konsertteihin.

Kevään ja orastavan kesän kynnyksellä kiitämme erityisesti luomakunnasta ja sen kauneudesta. Suvivirren toisen säkeistön sanoin: ”Se meille muistuttaapi hyvyyttäs, Jumala, ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta.

Ajankohtaista

10.07.2019 | Ajankohtaista
Saapas päivystää jälleen Ilosaarirockissa
Palveluoperaatio Saapas on jälleen läsnä Ilosaarirockissa 12.-14.7.2019 kohdaten, jutellen ja tarpeen mukaan auttaen festarikansaa.
» Lue lisää

08.07.2019 | Ajankohtaista
Jokisunnuntain juhlavuonna pyhiinvaelletaan soutaen ja pyöräillen
Perinteinen soutupyhiinvaellus Jokisunnuntai järjestetään Joensuussa su 18.8.2019. 20. kerran järjestettävä Jokisunnuntai-tapahtuma käynnistyy Jokiasemalta soutuvaelluksen lähdöllä klo 9.
» Lue lisää

03.07.2019 | Ajankohtaista
Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahasto ja Joensuun kirkon urkurahasto perustettu
Joensuun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti kesäkuun kokouksessaan kahden rahaston perustamisesta: Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahaston ja Joensuun kirkon urkurahaston. Rahastot on nyt otettu käyttöön.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed