www_syksy2013

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Joskus on synkkä yö, kasvoille viima lyö, mutta rohkeuden saamme, laulumme soi, työmme on Jumalan työ. Joka päivä, joka hetki käydä saamme voimassa Jumalan. Joka päivä, joka hetki laulu soi pyhiinvaeltajan. -Pyhiinvaeltajan laulu, NSV 2015

Syksy puhuttelee meitä vastakohdillaan. Valo hiipuu, mutta luomakunta räiskyy syksyn väriloistossa. Pimenevä arki ja lyhenevät päivät ovat usein täynnä kiireitä, mutta talveen valmistautuva luonto muistuttaa pysähtymisestä ja levosta.

Kirkkovuoden teemat loka- ja marraskuussa kertovat toivosta, jossa valo voittaa pimeyden. Meitä muistutetaan, että olemme kutsutut vapauteen ja rakkauteen sekä huomaamaan toinen toisemme.

Milloin marraskuun räntäsade vaivuttaa meidät epätoivoon – jopa epäuskon partaalle – silloin armollisen Jumalan lähettiläät muistuttavat meitä uskon perustuksesta: olemme Jeesuksen hyvissä käsissä. Kristus, kaikkeuden Herra kulkee rinnallamme ja valvoo kanssamme.

Läpi vuoden seurakunnan viikoittaisen toiminnan kohokohta on sunnuntain messu, jossa kokoonnutaan yhteen kuulemaan Jumalan sanaa, rukoilemaan, nauttimaan ehtoollista, laulamaan ja kohtaamaan toisia ihmisiä. Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit, joissa on tilaisuus tavata tuttuja ja tuntemattomia sekä keskustella seurakunnan työntekijöiden kanssa. Kerran kuukaudessa on myös nuorten viikkomessu sunnuntai-iltana. Tervetuloa kirkkoon!

Ajankohtaista

12.11.2019 | Ajankohtaista
Kato mua –perhetapahtuma 24.11. tuo Joensuuhun lapsitubettajat Elinan ja Sofian
Lapsen oikeuksia esiin nostava tapahtuma alkaa perhemessulla Joensuun kirkossa.
» Lue lisää

11.11.2019 | Ajankohtaista
Kynttilätapahtuma itsemurhan tehneiden muistolle Joensuussa
Tilaisuuden jälkeen on tarjolla lämmintä juomaa sekä mahdollisuus keskusteluun Louhelantuvassa.
» Lue lisää

05.11.2019 | Ajankohtaista
Psykoterapeutti-kirjailija Saara Kinnusen aiheena Isän kaipuu
Joensuun seurakunnassa isänpäivän vietto alkaa jumalanpalveluksella klo 10 kirkossa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed