talvinen_ra

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Hyvän Jumalan siunausta vuodelle 2020!

”Kaikki kääntyy hyväksi ja kaikki kääntyy hyväksi ja kaikenlaiset asiat kääntyvät hyväksi.” Näin uskoi 1300-luvun jälkipuoliskolla elänyt englantilainen mystikko Juliana Norwichilainen.

Kristinusko on toivon uskonto. Uskomme, ettei elämä pääty kuolemaan. Uskomme ruumiin ylösnousemukseen ja iankaikkiseen elämään taivaassa.

Toivo ei koske ainoastaan tuonpuoleista, vaan toivo sävyttää myös kristityn maanpäällistä elämää. ”Toivokaa ja iloitkaa”, rohkaisee Paavali roomalaisia kristittyjä. ”Ahdingossa olkaa kestäviä.”

Helposti löydämme itsemme pessimismistä ja epätoivosta. Esim. ilmastonmuutos aiheuttaa joillekin ahdistusta ja pelkoa. Suurten valtioiden johtajien sanomiset ja toimet aiheuttavat hämmennystä ja epävarmuutta. Edelleen 2020-luvulla ihmisiä kuolee sodissa ja terroristien pommi-iskuissa.

Kristittyinä me uskomme, että tämä maailma on loppujen lopuksi Jumalan maailma. Hän on meidät luonut, ja Hän pitää yllä elämäämme. Hän on antanut meille tehtävän toimia tämän maailman parhaaksi. Tämänkin vuoden alussa ”käärimme hihat” ja teemme työtä paremman maailman ja yhteiskunnan ja kirkon hyväksi. Ja rukoilemme Jumalalta tähän viisautta ja kestävyyttä.

Ajankohtaista

23.01.2020 | Ajankohtaista
Nyyttikesteillä "häpeäprofessori" Paavo Kettunen
Professori Paavo Kettunen esitelmöi la 25.1. Joensuun srk-keskuksen Nyyttikesti-illassa aiheesta "Rajaton armo?". Kettunen pohtii esityksessään syyllisyyden ja häpeän erilaisia haasteita auttamisen kannalta.
» Lue lisää

21.01.2020 | Ajankohtaista
Eija Majasaari sairaalapastoriksi
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto valitsi 1.7.2020 vapautuvaan sairaalapastorin virkaan Eija Majasaaren. Lisäksi 21.1. pidetyssä kokouksessa käsiteltiin mm. Pielisensuun pappilan myyntiprosessia.
» Lue lisää

03.01.2020 | Ajankohtaista
Loppiainen 6.1. päättää joulunvieton
Loppiaisen jumalanpalvelusten teemana on itämään tietäjät - illan kruunaa Canzonetan konsertti Joensuun kirkossa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed