kesa_etu

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Kuluva syksy on merkittävien vaalien aikaa Rantakylän seurakunnassa. Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran, ja seurakuntalaiset uudet seurakuntaneuvoston ja kirkkovaltuuston jäsenet.
Kirkkoherran vaali järjestetään ensimmäistä kertaa välillisenä vaalina Rantakylässä.

Kirkkoherraehdokkaat eivät pidä ns. vaalisaarnoja, eikä tuomiokapituli ole asettanut kolmea ehdokasta ensimmäiselle, toiselle tai kolmannelle vaalisijalle. Kapituli on kylläkin antanut lausunnon kustakin ehdokkaasta. Keskiviikkona 26.9. ilmestyneessä Kirkkotie-lehdessä on heistä esittely.

eurakuntavaalit, joiden tunnus on #minun kirkkoni, pidetään sunnuntaina 18.11. Ennakkoon voi äänestää edellisellä viikolla K-Supermarketissa, Rantakylän S-marketissa, Prismassa ja seurakunnantoimistossa. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt neljäksi (4) vuodeksi seurakuntaneuvostoon ja kirkkovaltuustoon. Luottamushenkilöt päättävät mm. seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarviosta, rakennushankkeista, avustuksista, monista työntekijävalinnoista, toiminnan painotuksista ja tilojen käytöstä. Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. He vaikuttavat suuresti seurakunnan toimintaan, joten kannattaa äänestää.

"Kiitos suuren Kuninkaan, joka siunaa kirkkoaan
lahjoin lukemattomin, erilaisin antimin.
Herran suuna käsinä vaellamme yhdessä,
että kaikki maailma voisi Isään uskoa.”

- virsi 428:1,3

Ajankohtaista

02.10.2018 | Musiikki
Iloa ja valoa syksyyn -hyväntekeväisyyskonsertti Pielisensuussa
Su 7.10. klo 15 järjestettävän konsertin tuotto ohjataan Joensuun kaupungin etsivän nuorisotyön tukemiseen.
» Lue lisää

04.07.2018 | Retket, leirit ja matkat
Yhteistuumin-leiri mielenterveyskuntoutujille syyskuussa
Ilmoittautuminen leirille ma 3.9. mennessä.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed