Eletään ja toimitaan yhdessä

Katselen pientä, kaunista kivikirkkoamme. Vuodesta 1928 se on toiminut Herran huoneena. Lukemattomat ihmiset ovat kirkossamme kokeneet Jumalan antaman turvan menneinä sodan ja rauhan vuosina. Kiitollisuus kotikirkosta täyttää mielen. Iloitsen myös kaikesta siitä innosta, jolla syksyn seurakuntatyötä yhdessä suunnitellaan.

Yhdessä eletään ja toimitaan kotona, työssä, harrastuksissa ja myös seurakunnassa. Avainsana on juuri tuo: yhdessä!

Kaikki on lahjaa, mutta myös hyvin katoavaista ja tämä on ehkä nykyihmiselle kaikkein vaikein asia ymmärtää. Elämänkokemus tuo perspektiiviä. Mikään ei ole itsestäänselvää. Historian opiskeleminen kannattaa. Historiaton ihminen ei ymmärrä myöskään nykyaikaa.

Saamme olla Jumalan työssä, kukin omalla paikallamme ja omilla lahjoillamme. Sen vuoksi jokaisen panos on tärkeä, kuten myös erityisen tärkeää on se, mikä on näkymättömissä: rukouksen ja hiljaisuuden maailma. Se on voiman lähde kristitylle ja siitä lähteestä nousevat myös arjen ilon ja kiitollisuuden aiheet. Ja niitä meillä kaikilla on paljon ympärillämme, jos osaamme ne nähdä ja haluamme ne nähdä.

Ville Ojala, kirkkoherra

Ajankohtaista

23.01.2020 | Ajankohtaista
Nyyttikesteillä "häpeäprofessori" Paavo Kettunen
Professori Paavo Kettunen esitelmöi la 25.1. Joensuun srk-keskuksen Nyyttikesti-illassa aiheesta "Rajaton armo?". Kettunen pohtii esityksessään syyllisyyden ja häpeän erilaisia haasteita auttamisen kannalta.
» Lue lisää

21.01.2020 | Ajankohtaista
Eija Majasaari sairaalapastoriksi
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto valitsi 1.7.2020 vapautuvaan sairaalapastorin virkaan Eija Majasaaren. Lisäksi 21.1. pidetyssä kokouksessa käsiteltiin mm. Pielisensuun pappilan myyntiprosessia.
» Lue lisää

03.01.2020 | Ajankohtaista
Loppiainen 6.1. päättää joulunvieton
Loppiaisen jumalanpalvelusten teemana on itämään tietäjät - illan kruunaa Canzonetan konsertti Joensuun kirkossa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed