Tervetuloa, vuosi 2019!

Uusi vuosi tuo uudet mahdollisuudet! Seurakuntavaaleissa saimme uusia päättäjiä yhteisistä asioista päättämään. Tervetuloa yhteiseen työhön! Elämämme täällä Pyhäselässä on arkea ja juhlaa, elämää ja suruja yhdessä. Avainsana seurakunnassa onkin juuri tuo sana yhdessä! Jokainen saa olla oma itsensä kirkon penkissä tai missä tahansa seurakunnan tilaisuudessa. Mutta silloinkin saamme olla koolla yhdessä. Siinä on voima, jolla voidaan saada aikaiseksi paljon.

Meillä on kaunis kivikirkko. Se on jo 90 vuoden ajan seisonut paikallaan Uljananmäellä. Seurakuntatalo valmistui vuonna 2010 kirkon viereen. Se on toimintamme keskus arjessa, mutta kirkko on hengellinen keskus, näin voi sanoa. Hyvin usein toimittaessani alttaripalvelusta katselen kirkon lasimaalausta. Siinä Kristus enkeleiden ympäröimänä siunaa kirkkokansaa. Erityisesti talviaamuisin lasimaalaus hehkuu väreissä, kun aamuaurinko paistaa idästä lasimaalaukseen. Ajattelen menneitä sukupolvia, jotka kokoontuivat kirkkoon yhteiseen jumalanpalvelukseen sodan raskaina vuosina. Silloinkin kirkko antoi turvan ja suojan. Nykyajan kysymykset ovat erilaiset ja nykyihmiset huolet samoin. Kaikkina aikoina evankeliumin hyvä sanoma tuo turvaa ja lohtua. Tervetuloa Pyhäselän kirkkoon!

Ville Ojala, kirkkoherra

Ajankohtaista

21.03.2019 | Ajankohtaista
Varapuheenjohtaja johtaa kokouksia Rantakylässä
Rantakylän seurakuntaneuvosto päätti 13.3.2019, että seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Helena Hulmi toimii kokousten puheenjohtajana toimikaudella 2019–2020.
» Lue lisää

19.03.2019 | Ajankohtaista
Kontupohja-tilaisuuksia keskustassa, Rantakylässä ja Hammaslahdessa 24.-25.3.
Joensuun seurakuntakeskuksen tilaisuudessa esitellään erilaisia feresejä.
» Lue lisää

27.02.2019 | Ajankohtaista
Laskiainen valmistaa paastoon, joka alkaa tuhkakeskiviikkona
Tuhkamessussa piirretään tuhkaristi otsaan paaston ja katumuksen merkiksi
» Lue lisää

Tilaa Rss feed