Tervetuloa, vuosi 2019!

Uusi vuosi tuo uudet mahdollisuudet! Seurakuntavaaleissa saimme uusia päättäjiä yhteisistä asioista päättämään. Tervetuloa yhteiseen työhön! Elämämme täällä Pyhäselässä on arkea ja juhlaa, elämää ja suruja yhdessä. Avainsana seurakunnassa onkin juuri tuo sana yhdessä! Jokainen saa olla oma itsensä kirkon penkissä tai missä tahansa seurakunnan tilaisuudessa. Mutta silloinkin saamme olla koolla yhdessä. Siinä on voima, jolla voidaan saada aikaiseksi paljon.

Meillä on kaunis kivikirkko. Se on jo 90 vuoden ajan seisonut paikallaan Uljananmäellä. Seurakuntatalo valmistui vuonna 2010 kirkon viereen. Se on toimintamme keskus arjessa, mutta kirkko on hengellinen keskus, näin voi sanoa. Hyvin usein toimittaessani alttaripalvelusta katselen kirkon lasimaalausta. Siinä Kristus enkeleiden ympäröimänä siunaa kirkkokansaa. Erityisesti talviaamuisin lasimaalaus hehkuu väreissä, kun aamuaurinko paistaa idästä lasimaalaukseen. Ajattelen menneitä sukupolvia, jotka kokoontuivat kirkkoon yhteiseen jumalanpalvelukseen sodan raskaina vuosina. Silloinkin kirkko antoi turvan ja suojan. Nykyajan kysymykset ovat erilaiset ja nykyihmiset huolet samoin. Kaikkina aikoina evankeliumin hyvä sanoma tuo turvaa ja lohtua. Tervetuloa Pyhäselän kirkkoon!

Ville Ojala, kirkkoherra

Ajankohtaista

14.05.2019 | Ajankohtaista
Kirkkotien julkaisurytmiä selkiytetään
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 14.5.2019, että Kirkkotie-lehti kilpailutetaan kerran kuukaudessa ilmestyvänä lehtenä, lukuun ottamatta heinäkuuta.
» Lue lisää

07.05.2019 | Ajankohtaista
Nepenmäki tömisee lauantaina 11.5.
Pielisensuun seurakunta on viime vuosina panostanut erilaisiin kaupunginosatapahtumiin.
» Lue lisää

06.05.2019 | Ajankohtaista
Veräjä esittää Suomalaisen messun Enon kirkossa
Suomalainen messu on Lasse Heikkilän kansanmusiikin tyylillä tehty sävelteos.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed