Tervetuloa, vuosi 2019!

Uusi vuosi tuo uudet mahdollisuudet! Seurakuntavaaleissa saimme uusia päättäjiä yhteisistä asioista päättämään. Tervetuloa yhteiseen työhön! Elämämme täällä Pyhäselässä on arkea ja juhlaa, elämää ja suruja yhdessä. Avainsana seurakunnassa onkin juuri tuo sana yhdessä! Jokainen saa olla oma itsensä kirkon penkissä tai missä tahansa seurakunnan tilaisuudessa. Mutta silloinkin saamme olla koolla yhdessä. Siinä on voima, jolla voidaan saada aikaiseksi paljon.

Meillä on kaunis kivikirkko. Se on jo 90 vuoden ajan seisonut paikallaan Uljananmäellä. Seurakuntatalo valmistui vuonna 2010 kirkon viereen. Se on toimintamme keskus arjessa, mutta kirkko on hengellinen keskus, näin voi sanoa. Hyvin usein toimittaessani alttaripalvelusta katselen kirkon lasimaalausta. Siinä Kristus enkeleiden ympäröimänä siunaa kirkkokansaa. Erityisesti talviaamuisin lasimaalaus hehkuu väreissä, kun aamuaurinko paistaa idästä lasimaalaukseen. Ajattelen menneitä sukupolvia, jotka kokoontuivat kirkkoon yhteiseen jumalanpalvelukseen sodan raskaina vuosina. Silloinkin kirkko antoi turvan ja suojan. Nykyajan kysymykset ovat erilaiset ja nykyihmiset huolet samoin. Kaikkina aikoina evankeliumin hyvä sanoma tuo turvaa ja lohtua. Tervetuloa Pyhäselän kirkkoon!

Ville Ojala, kirkkoherra

Ajankohtaista

18.09.2019 | Ajankohtaista
Kasteen ja kummiuden teemaviikko 23.-29.9. Joensuussa
Viikolla voi tuoda lapsensa kasteelle valmiisiin puitteisiin,lähteä kummin kanssa HopLopiin tai osallistua vaikkapa Kummipäivään Noljakan kirkolle.
» Lue lisää

16.09.2019 | Ajankohtaista
Kirkon menettämisen vuosipäivää vietetään Kiihtelysvaarassa su 22.9.
Nokian seurakunnan lahjoittama flyygeli soi ensi kertaa rauniokirkossa.
» Lue lisää

12.09.2019 | Ajankohtaista
Joensuun seurakunta tarjoaa uudenlaisen tavan kastaa lapsi
Aamukaste-tapahtuma 29.9. tarjoaa valmiit, maksuttomat puitteet ristiäisille seurakuntakeskuksessa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed