Tervetuloa, vuosi 2019!

Uusi vuosi tuo uudet mahdollisuudet! Seurakuntavaaleissa saimme uusia päättäjiä yhteisistä asioista päättämään. Tervetuloa yhteiseen työhön! Elämämme täällä Pyhäselässä on arkea ja juhlaa, elämää ja suruja yhdessä. Avainsana seurakunnassa onkin juuri tuo sana yhdessä! Jokainen saa olla oma itsensä kirkon penkissä tai missä tahansa seurakunnan tilaisuudessa. Mutta silloinkin saamme olla koolla yhdessä. Siinä on voima, jolla voidaan saada aikaiseksi paljon.

Meillä on kaunis kivikirkko. Se on jo 90 vuoden ajan seisonut paikallaan Uljananmäellä. Seurakuntatalo valmistui vuonna 2010 kirkon viereen. Se on toimintamme keskus arjessa, mutta kirkko on hengellinen keskus, näin voi sanoa. Hyvin usein toimittaessani alttaripalvelusta katselen kirkon lasimaalausta. Siinä Kristus enkeleiden ympäröimänä siunaa kirkkokansaa. Erityisesti talviaamuisin lasimaalaus hehkuu väreissä, kun aamuaurinko paistaa idästä lasimaalaukseen. Ajattelen menneitä sukupolvia, jotka kokoontuivat kirkkoon yhteiseen jumalanpalvelukseen sodan raskaina vuosina. Silloinkin kirkko antoi turvan ja suojan. Nykyajan kysymykset ovat erilaiset ja nykyihmiset huolet samoin. Kaikkina aikoina evankeliumin hyvä sanoma tuo turvaa ja lohtua. Tervetuloa Pyhäselän kirkkoon!

Ville Ojala, kirkkoherra

Ajankohtaista

10.07.2019 | Ajankohtaista
Saapas päivystää jälleen Ilosaarirockissa
Palveluoperaatio Saapas on jälleen läsnä Ilosaarirockissa 12.-14.7.2019 kohdaten, jutellen ja tarpeen mukaan auttaen festarikansaa.
» Lue lisää

08.07.2019 | Ajankohtaista
Jokisunnuntain juhlavuonna pyhiinvaelletaan soutaen ja pyöräillen
Perinteinen soutupyhiinvaellus Jokisunnuntai järjestetään Joensuussa su 18.8.2019. 20. kerran järjestettävä Jokisunnuntai-tapahtuma käynnistyy Jokiasemalta soutuvaelluksen lähdöllä klo 9.
» Lue lisää

03.07.2019 | Ajankohtaista
Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahasto ja Joensuun kirkon urkurahasto perustettu
Joensuun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti kesäkuun kokouksessaan kahden rahaston perustamisesta: Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahaston ja Joensuun kirkon urkurahaston. Rahastot on nyt otettu käyttöön.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed