ylakuva_apua

Sairaalasielunhoito

"Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa"
Matt. 25:36

Sairaalasielunhoito on kirkon toimintaa, jossa erityisesti tähän työhön koulutettu pappi tarjoaa tukea ja apua sairaalassa potilaille, heidän omaisilleen ja henkilökunnalle.

Sairaalapapin työ on osa potilaan kokonaisvaltaista hoitoa. Työssä painottuu erityisesti henkisten ja hengellisten kysymysten pohdinta. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi silloin, kun haluaa puhua jonkun kanssa ja tarvitsee kuuntelijaa. Kun toivoo rukousta itsensä puolesta tai haluaa ehtoollista. Sairaalapappiin voi ottaa yhteyttä myös silloin, kun haluaa jättää jäähyväiset tai järjestää saattohartauden kuolleelle omaiselleen.

Joensuun seurakuntien sairaalapapit työskentelevät Pohjois-Karjalan keskussairaalassa Joensuussa sekä vuodeosastoilla Siilaisen sairaalassa. Heidät tavoittaa puhelimitse arkisin klo 7-17 mieluiten henkilökunnan kautta, mutta myös soittamalla suoraan työntekijöille. Muina aikoina tavoitettavissa on päivystävä pappi, johon yhteyden saa sairaalan henkilökunnan kautta. Sairaalapapit ovat vaitiolovelvollisia.