19.05.2017 | Ajankohtaista

Reformaation merkkivuoden tapahtuma helatorstaina

Joensuun seurakunnat järjestävät yhdessä helatorstaina 25.5.2017 reformaation merkkivuoden tapahtuman Joensuun kirkossa ja sen lähiympäristössä. Vastaavanlaisia tapahtumia vietetään samana päivänä seurakunnissa ympäri Suomen.

Joensuussa Helahulinat -tapahtuma käynnistyy helatorstaina klo 10 perhemessulla Joensuun kirkossa. Messussa muistetaan myös presidentti Mauno Koivistoa, jonka valtiolliset hautajaiset pidetään samana päivänä iltapäivällä.

Messun jälkeen soppatykki porisee ja tarjolla on ruokailua sekä kahvittelua kirkonmäellä. Tarjoilu on maksutonta, mutta siitä voi halutessaan antaa vapaaehtoisen maksun kirkon Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Koko perheen tapahtumassa on messun jälkeen erilaisia maksuttomia toimintapisteitä. Luvassa on mm. kasvomaalausta, kädentaitoja, ponivaljakkoa, pomppulinnaa sekä Luther-seikkailu. Seikkailussa kierretään erilaisia toiminnallisia rasteja, joissa tutustutaan Lutherin elämään. Seikkailu sopii kaiken ikäisille.

Kirkon lähistöllä, Louhelantuvassa, on mahdollisuus piipahtaa Raamattuklinikalla, jossa sukelletaan syvemmälle Ison kirjan teksteihin. Klinikalla pohditaan Raamatun vaikeasti ymmärrettäviä kohtia, mm. Juudas Iskariotin kohtaloa.

Toimintapisteiden lisäksi kirkossa kaikuu klo 12 musiikki, jota tarjoaa Cantores Majores. Ohjelmassa on myös koomikko Mikko Vaismaan Luther-Stand up -esitys klo 12.30.

Helahulinat -tapahtuma kestää kirkon mäellä klo 14.30 asti. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

************

Reformaationa tunnettu aikakausi sai alkunsa 500 vuotta sitten, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään anekaupan väärinkäytöksiä vastaan v. 1517 Wittenbergissä.

Lisätietoja: Helahulinat Joensuu (FB-sivu)Takaisin