03.05.2017 | Hautaus- ja puistopalvelut

Hautausmaan kukkamyymälä on avattu

Kevään alku on tänä vuonna ollut myöhässä ja hautausmaan kausityöntekijät ovat aloittaneet työt viikkoa myöhemmin kuin yleensä. Hautojen kevätsiivous eli havujen, kanervien ja kynttilöiden poisto ja nurmikon haravointi päästään aloittamaan kunnolla, kunhan lumi ja jää ovat sulaneet.

Joensuun hautausmaalla pensasaitoja hoidetaan tänä vuonna leikkaamalla ne alas. Aidat on vanhoja: ne ovat ränsistyneet huonoon kuntoon ja ovat osittain lahoja. Työt on aloitettu jo pääkäytävän varrelta.

Rauhankadun kukkamyymälä on avautunut tällä viikolla ja toukokuussa myymälä on avoinna arkisin 8.30-16 sekä lisäksi äitienpäivä viikon lauantaina 13.5. klo 9-14. Orvokkeja tulee myyntiin viikolla 18. Äitienpäiväksi Joensuun hautausmaalla on saatavilla vettä altaista kukkienkastelua ja leikkokukkia varten. Hanat avataan roudan sulettua ja siinä vaiheessa vettä voi käyttää myös hautakivien pesuun.

Joensuun hautausmaalla siirretään tänäkin vuonna muutamilta lohkoilta hoitohautojen kukkapenkkejä hautakiven eteen. Kukkapenkkejä siirretään hoitotöiden helpottamiseksi. Ne alueet, joilta kukkapenkkejä siirretään tänä vuonna, merkitään selkeästi kylteillä.

Kesäkukkahoidot haudoille tulisi tehdä ajoissa. Kun haudanhoitomaksu on maksettu toukokuun alkupuolella, varmistetaan että kesäkukat saadaan istutettua haudalle juhannukseen mennessä. Kukkien hoito jatkuu syyskuun loppuun tai hallan sattuessa aikaisemmin.Takaisin