Isostoiminta Joensuun seurakunnassa

KESÄN 2017 ISOSHAKU on päättynyt. Valituille isosille on lähetetty kirje postissa.

Seuraava isoskoulutus alkaa syyskuussa 2017. Isoskoulutukseen voi ilmoittautua nuori, joka on käynyt rippikoulun. Vuoden 2017 rippikoululaisia kutsutaan kirjeitse, mutta mukaan voi ilmoittautua myös aiemmin rippikoulunsa käyneet nuoret.  

 

Isoskoulutuksen aikataulu

Jokaiselle kirjoitetaan yksilöllinen isostodistus, johon merkitään oppimiskokonaisuudet, joihin isoskoulutettava on osallistunut. Kaikkiin kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua.

Kevät

Isosena toimiminen
Iltaohjelman suunnittelupäivä la 7.1. klo 12-16
Iltaohjelman ohjaaminen nuorten illassa
Kerhoisosen päivä Pieksämäellä la 28.1.
Messun suunnittelupäivä
Isosena toimiminen kerhossa
Kerhoisosen oma palaveri
Kevätleiri 21.-23.4.2017
Valittavat: nuorten talvileiri 10.-12.2., messun toteutus, holylanit, pääsiäistapahtuma 

Kevätgaalassa pe 28.4.2017 jaetaan isoskoulutustodistukset. 

 

Isoskoulutuksen säännöt (pdf)

 

Vanha iso-toiminta 

Osallistujakortti vanhoille vuosi 2016-2017 (pdf) 


Kun isoskoulutus on käytynä voit siirtyä vanha iso-toimintaan, joka pitää sisällään omaa ohjelmaa ja myös uusien kouluttamista. Vanha iso toiminta muotoutuu sen porukan mukaan, joka kulloinkin on toiminnassa. Osallistu sen mukaan miten pystyt.

Materiaaleja isoselle

Rukoushelmisuunnitelmapohjat  (pdf)   (doc)

 

Infoa isoskoulutuksesta

Sinua, joka olet käynyt rippikoulun, kutsutaan isoskoulutukseen. Olet saattanut käydä rippikoulun myös jossain muussa luterilaisessa seurakunnassa kuin Joensuussa, mutta voit silti osallistua seurakuntamme koulutukseen. 

Isoskoulutus kestää meillä syys- ja kevätkauden eli on yksivuotinen Se sisältää kolme isosleiriä, teemapäiviä ja vapaasti valittavia juttuja. Isoskoulutuksen käytyäsi sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi (ent. kerhonohjaaja), junnuleirin ja rippileirien isoseksi. Kaikki eivät kuitenkaan pääse ensimmäisenä vuonna isoseksi.

Isoskoulutus luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa.

 

 

Maksualennukset ja vapautukset

Isoskoulutuksen leirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10€. Maksuvapautuksen  tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Isoskoulutuksen ajalta koulutusleirit maksavat yhteensä 30€, lisäksi vapaasti valittavat jutut, mutta ne on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta. Isoskoulutuksen maksullisuuden ei tulisi olla kenellekään este osallistua toimintaamme.