Isostoiminta Joensuun seurakunnassa

 

Isoskoulutus alkaa 24.8.2017. Voit ilmoittautua isoskoulutukseen painamalla TÄSTÄ . Isoskoulutukseen voi ilmoittautua nuori, joka on käynyt rippikoulun. Vuoden 2017 rippikoululaisia kutsutaan kirjeitse, mutta mukaan voi ilmoittautua myös aiemmin rippikoulunsa käyneet nuoret.  

 

Isoskoulutuksen aikataulu

Jokaiselle kirjoitetaan yksilöllinen isostodistus, johon merkitään oppimiskokonaisuudet, joihin isoskoulutettava on osallistunut. Kaikkiin kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua.

Syksy 2017

24.8. Startti-ilta Noljakan kirkon alakerrassa klo 18-20

1.-3.9. Isosleiri 1, Vaivio

11.11. Isoskoulutuspäivä Noljakan kirkon alakerrassa

25.11. Kato mua-tapahtuma, Joensuu

15.12. Adventtiveisut Joensuun seurakuntakeskuksella, kirkkokatu 28

Syksyn isoskoulutukseen kuuluu myös tutustuminen nuorten iltaan sekä helmihetken suunnittelu ja toteutus. Päivämäärät jaetaan isosleirillä.  

Lisäksi vapaasti valittavana vähintään yksi seuraavista:

20.-21.10. HolyLanit Joensuun seurakuntakeskuksella, kirkkokatu 28

27.-29.10. Mediaisosleiri, Vaivio

17.-19.11. Maata Näkyvissä festarit, Turku

8.-10.12. Nuorten leiri, Vaivio  

 

Kevät 2018 

13.1. Isoskoulutuspäivä, Noljakan kirkon alakerta

20.1. Kerhoisosten päivä Kuopiossa

23.-25.3. Isosleiri 2, Vaivio

20.-22.4. Isosleiri 3, Vaivio

27.4. Kevätgaala Joensuun seurakuntakeskusella, kirkkokatu 28 

Kevään isoskoulutukseen kuuluu myös isosena toimiminen rippikoulupäivissä, nuorten illoissa sekä kerhoissa. Päivämäärät jaetaan 13.1.

Lisäksi vapaasti valittavana vähintään yksi seuraavista:

Messun suunnittelu ja toteutus (ajankohdan voi valita) 

16.-17.3. Holylanit Joensuun seurakuntakeskuksella, kirkkokatu 28

2.4. Pääsiäisen ilo-tapahtuma Noljakan kirkolla 

 

 

Isoskoulutuksen säännöt (pdf)

 

Vanha iso-toiminta 

Osallistujakortti vanhoille vuosi 2017-2018 (pdf) 


Kun isoskoulutus on käytynä voit siirtyä vanha iso-toimintaan, joka pitää sisällään omaa ohjelmaa ja myös uusien kouluttamista. Vanha iso toiminta muotoutuu sen porukan mukaan, joka kulloinkin on toiminnassa. Osallistu sen mukaan miten pystyt.

Materiaaleja isoselle

Rukoushelmisuunnitelmapohjat  (pdf)   (doc)

 

Infoa isoskoulutuksesta
Vuonna 2017 rippikoulun käyneet kutsutaan isoskoulutukseen kirjeitse. Jos olet käynyt rippikoulun jossain muussa luterilaisessa seurakunnassa kuin Joensuussa, voit silti osallistua seurakuntamme koulutukseen. 

Isoskoulutus kestää syys- ja kevätkauden eli on yksivuotinen. Koulutus sisältää kolme isosleiriä, teemapäiviä ja vapaasti valittavia juttuja. Isoskoulutuksen käytyäsi sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi tai junnuleirien ja rippileirien isoseksi. 

Kaikki eivät välttämättä pääse ensimmäisenä vuonna isoseksi, riippuen koulutettavien ja isoseksi hakevien määrästä. Omalla aktiivisuudella tähän voi pyrkiä vaikuttamaan!

Isoskoulutus luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa.

 

 

Maksualennukset ja vapautukset

Isoskoulutuksen leirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10€. Maksuvapautuksen  tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Isoskoulutuksen ajalta koulutusleirit maksavat yhteensä 30€, lisäksi vapaasti valittavat jutut, mutta ne on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta. Isoskoulutuksen maksullisuuden ei tulisi olla kenellekään este osallistua toimintaamme.