Isoskoulutus

Muistatko omalta riparilta ryhmäsi isosen? Hänet, jonka kanssa pohdittiin Raamattua, joka näytteli mitä hulluimmissa sketseissä ja joka yritti saada suurella vimmalla sut siivoamaan ryhmäsi kanssa luokkaa ja ruokalaa? Olisitko sinä kiinnostunut astumaan hänen saappaisiinsa?

Rippikoulujen lisäksi isosia tarvitaan alakouluikäisten tyttöjen ja poikien leireillä, leirikouluissa ja muussa seurakunnan toiminnassa. Isoskoulutukset ovat avoimia kaikille rippikoulun käyneille ja ne järjestetään seurakuntakohtaisesti. Seurakunnasta riippuen koulutukset kestävät yhdestä kahteen vuotta. Isoseksi voi hakea vasta käytyään koulutuksen loppuun.

Isoskoulutuksen käyneet nuoret ovat sanoneet saaneensa lisää rohkeutta, uusia kavereita, luottamusta Jumalaan, vuorovaikutustaitoja, iloa, uusia ideoita, laulutaitoa, luovuutta ja hyviä muistoja. Isoskoulutukseen osallistuminen ei velvoita toimimaan isosena, eivätkä kaikki halukkaat myöskään välttämättä pääse isoseksi ensimmäisen vuoden jälkeen. Isostehtävistä maksetaan pieni palkkio.

TUTUSTU TARKEMMIN:

Isoskoulutus Joensuun seurakunnassa

Isoskoulutus Pielisensuun seurakunnassa

Isoskoulutus Rantakylän seurakunnassa

Isoskoulutus Pyhäselän seurakunnassa

Isoskoulutus Vaara-Karjalan seurakunnassa

Isoskoulutus Enon seurakunnassa