ra_joulu

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.
Tule vapaaehtoiseksi sinua tarvitaan!

"Tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän vapaaehtoistyöntekijöitä, jotta hädässä olevien avunpyyntöihin pystytään vastaamaan. Seurakunnassa on tarjolla paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joihin ei tarvita tiettyä koulutusta tai erikoisosaamista. Riittää, että ihminen on valmis antamaan omaa aikaansa toisen ihmisen auttamiseksi. Vapaaehtoistyön lisääntyminen antaa myös diakoniatyöntekijöille mahdollisuuden keskittyä kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa elävien ihmisten auttamiseen ja ammattiosaamista vaativien tilanteiden selvittelyyn" - Salla Peltonen.

Rantakylän seurakunnassa voit olla yhteydessä meihin diakoniatyöntekijöihin,mikäli sinulla olisi aikaa ja halua seurakunnassa tehtävään vapaaehtoistyöhön.Mietitään yhdessä millainen tehtävä olisi sinulle sopiva.Ota rohkeasti yhteyttä!Voit myös halutessasi ilmoittautua Suurella Sydämellä nettisivujen kautta vapaaehtoiseksi!

Tämän vuoden 2015 yhteisvastuu keräyksen tuotolla Suomessa laajennetaan Suurella Sydämellä -vapaaehtoisverkoston toimintaa koko maahan. Verkoston kautta autetaan erityisesti yksinäisiä, sairaita ja taloudellisessa ahdingossa olevia tai muista syistä elämässään vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Keräysvaroin tehostetaan myös uusien vapaaehtoisten rekrytointia ja koulutusta. Suurella Sydämellä -toimintaa koordinoi Kirkkopalvelut ry. Joensuun seurakuntayhtymän seurakunnat ovat jo mukana Suurella Sydämellä vapaaehtoisverkostossa.

Keräyksen ulkomaisena kohteena on Haiti, jossa Yhteisvastuu auttaa lapsia kouluun. Muun muassa Yhteisvastuun tuella Haitiin rakennetaan tulevina vuosina uusia kouluja. Koulut on suunniteltu kestämään maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä. Sähkö tuotetaan aurinkopaneelien avulla ja wc-jätteestä syntyvää biokaasua voidaan hyödyntää esimerkiksi koulun keittiössä tai biomassaa lannoitteena puutarhassa. Koulujen rakentamisen ohella Haitissa kehitetään koulujen hallintoa ja opetuksen laatua sekä luodaan koulun, yhteisön, oppilaiden ja heidän perheidensä välisiä yhteistyöverkostoja. Avun vie perille Kirkon ulkomaanapu.

Odotamme Sinua!

Ajankohtaista

02.03.2015 | Musiikki
Musiikkia suurella sydämellä Pielisensuussa
Pielisensuun kirkossa järjestetään su 8.3. perinteinen yhteisvastuukonsertti.
» Lue lisää

04.02.2015 | Retket, leirit ja matkat
Viikoksi keväiseen Israeliin
Israeliin järjestettävän matkan päivämäärät ovat muuttuneet; ajankohta on 27.03.- 04.04.2015.
» Lue lisää

04.12.2014 | Diakonia
Maksuton jouluruokailu jouluaattona Joensuussa
Nyt jo kuudettatoista kertaa järjestettävä tapahtuma pidetään 24.12. klo 11 - 13 Lyseon peruskoulun (Koskikatu 10) aula- ja ruokalatiloissa.
» Lue lisää

11.11.2014 | Rantakylän seurakunta
Riitta Lemmetyinen puhuu luostarielämän kilvoittelusta
Teologian maisteri Riitta Lemmetyinen vierailee Rantakylän kirkolla sunnuntaina 16.11.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed