ylakuva_syys2

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Tärkeintä elämässä ei ole se, että näemme sen, mitä on jossain kaukana, vaan se, että teemme sen mikä on suoraan edessämme.
-Thomas Carlyle

Nuo yllä olevat Thomas Carlylen sanat tulivat mieleeni ajatellessani tulevia kevätkuukausia ja sunnuntaina 2.2.14 alkavaa Yhteisvastuukeräystä. Keräysteema on ”Lahjoita hyvä kuolema.” Varoilla kehitetään saattohoitoa Suomessa ja turvataan ihmisoikeuksia Guatemalassa. Rantakylän keräystuotosta oman seurakunnan diakoniatyön käyttöön jää 10 % ja sillä tuemme paikallisten vanhusten hoivakotien saattohoitotyötä.

Nyt juuri suoraan edessämme on mahdollisuus ylittää rajoja sekä tulla tukemaan ja toteuttamaan keräystä. Rantakylässä keräykseen pääsee mukaan hakemalla diakoniatoimistolta lipas tai lista ja tarjoamalla vaikkapa oman asuinalueen ihmisille lahjoitusmahdollisuus piipahtamalla heidän ovellaan. Toteuta vaikka ystäväsi kanssa ulkoiluilta lipas tai keräyslista mukana! Tai lippaan voi hakea työyhteisön kahvipöydälle viikoksi. Vain Luojan lahjoittama mielikuvitus on rajana keinoille hyvän tekemiseen.

Keräysajankohdan aikana saamme laskeutua paastoon ja riemuita pääsiäisen ikiaikaisesta sanomasta. Sanomasta, joka muistuttaa, että jokainen aamu on uusi alku pyytää Kristus rinnalle mukaan omaan kilvoitteluun ja koettelemukseen, mutta myös innoittavan iloon. Tällä kirkkovuoden pääsiäisjaksolla haastan sinua tekemään omaa hengellistä matkaa pohtimalla sitä, mitä juuri sinulle tarkoittavat sanat: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.” Löytämisen iloa!

Ajankohtaista

15.04.2014 | Janoa.fi
Pääsiäisen ilo-tapahtuma
Pääsiäinen ilon juhla. Tervetuloa iloitsemaan 2. pääsiäispäivänä Noljakan kirkolle perhetapahtumaan.
» Lue lisää

11.04.2014 | Diakonia
Siniristi aloittaa ruuanjakelun toukokuussa
Joensuun kaupungilta jäävää ylijäämäruokaa ryhdytään jakamaan ilmaiseksi toukokuussa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
» Lue lisää

08.04.2014 | Leirit ja retket
Saunailtoja huonokuuloisille ja viittoville
Seurakuntayhtymän erityisdiakonia järjestää toukokuussa kaksi saunailtaa Vaiviossa.
» Lue lisää

18.03.2014 | Rantakylän seurakunta
Naistenilta rukoushelmien ääressä
Rantakylän kirkolla ma 24.3. klo 18.00.
» Lue lisää

21.01.2014 | Musiikki
Venäläisurkuri esiintyy Joensuussa
Kontupohjan kulttuuripalatsin urkuri Aleksandr Novoselov konsertoi 26.1.klo 18 Joensuun kirkossa.Konserttiin on vapaa pääsy.
» Lue lisää

03.01.2014 | Rantakylän seurakunta
Ylistystanssia Rantakylässä
Rantakylän kirkon päiväkerhohuone 2:ssa aloittaa 15. tammikuuta klo 17.30 ylistystanssiryhmä, jonka tarkoituksena on ylistää Jumalaa tanssien hengellisen musiikin tahdissa.
» Lue lisää

29.11.2013 | Parisuhde
Kirkon Suhdeklinikka vastaa verkossa pari- ja ihmissuhdekysymyksiin
City.fi:ssa toimiva Kirkon perheneuvonnan Suhdeklinikka-palvelu on osoittautunut suosituksi ja tarpeelliseksi. Keväällä 2012 avatun Suhdeklinikan vastauksia pari- ja ihmissuhdekysymyksiin on luettu 140 000 kertaa.
» Lue lisää

03.10.2013 | Rantakylän seurakunta
Maailmojen messu Rantakylässä
Maailmojen messu sunnuntaina 6.10. klo 18 Rantakylän kirkossa. Worlds within Worship at the Rantakylä Church, on Sunday 6th October at 6 p.m.
» Lue lisää


 

suurella sydamella

rk_srk