www_perhemessu

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Ensin on syksyn hämäryys -sitten syttyvät valot!

Syksy on muutosten aikaa luonnossa. Vaikka tänä syksynä onkin satanut runsaasti, niin luonnon aitoja värejä on voinut nähdä niin puissa kuin pensaissa. Värit kertovat muutoksesta, jonka me kaikki voimme nähdä. Kun lehdet ovat pudonneet puista, ja hämärä peittää maiseman, tuntuu kuin luomakunta odottaisi jotakin uutta.

Marraskuun ensimmäisenä lauantaina (04.11.) on Pyhäinpäivä tai Vainajien muistopäivä.

Silloin voimme muistella läheisiä, joiden kanssa olemme eläneet.  Kun he lähtivät luotamme, kohtasimme muutoksen, jonka jälkeen monet asiat ovat olleet toisin kuin ennen. Elämään kuuluvat myös muutosten ajat, surun ajat. Mutta elämä jatkuu, ja ennemmin tai myöhemmin tulee näkyviin ihmisiä ja asioita, jotka tuovat arkeen iloa, toivoa ja valoa tavalla, jota ei uskonut olevan olemassakaan.

Elämää voi sanoa arvoitukseksi. Usein löydämme hyviä selityksiä arvoituksille. Mutta voimme myös  katsella elämää ympärillämme, hämmästyä ja antaa ihmettelyn syntyä mieleemme. Ja sen jälkeen sytyttää toivon kynttilöitä ja valoja alkavaan talveen!

"Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta,
kuin arvoitusta, mutta silloin näemme
kasvoista kasvoihin"
(1 Kor.13:12).

Tuomo Käyhkö

Ajankohtaista

21.11.2017 | Musiikki
Sinivalkoisin siivin suomalaista musiikkia ja runoutta
Sunnuntain 26.11. konsertissa kuullaan mm. Sibeliusta.
» Lue lisää

11.08.2017 | Parisuhde
Parisuhdepatikointi Kuhasaloon 20.9.
Parisuhdepatikointi Kuhasalon luontopolulla keskiviikkona 20.9. klo 17.30-20. Lähde pariksi tunniksi retkeilemään ja pysähtymään parisuhteen kysymysten äärelle
» Lue lisää

Tilaa Rss feed