yv2016

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Aprillipäivä aloittaa huhtikuun, ja vapunaatto lopettaa. Pitkä, pimeä ja kylmä talvi on väistynyt. Valo on voittanut pimeyden, lämpö kylmyyden. Kirkkovuodessa elämme iloista pääsiäisaikaa. Kristus on noussut ylös kuolleista!

Tänä keväänä pääsiäisaika on erityisen juhlallinen: seurakunnassamme toimitetaan piispantarkastus, joka huipentuu sunnuntaina 24.4. messuun. Tarkastuksessa keskitytään seurakunnan toimintaan, työhyvinvointiin ja tulevaisuuden painopisteiden suunnitteluun. Piispa Jari Jolkkonen neuvottelee työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa. Torstaina 21.4. on kaikille avoin iltatilaisuus Utran saaressa, jossa paistetaan makkaraa ja juodaan pullakahvit.

Piispantarkastusta myös arvioidaan jälkikäteen, miten se on tukenut seurakuntaa sen tehtävässä, ja millaiseen jatkotyöskentelyyn on tarvetta.

Tulevaisuuden painopisteiden pohdinta ja määrittely on tärkeää. Seurakunnan toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Miten osaamme päivittää evankeliumin julistamisen tavat viisaasti tässä muutoksessa? Evankeliumi on sama, mutta sen julistamisen menetelmät vaihtelevat. Se oli myös Paavalin toimintamenetelmä: ”Voittaakseni Kristuksen omiksi juutalaisia olen näille ollut kuin juutalainen; voittaakseni lain alaisina eläviä olen näille ollut kuin lain alainen, vaikka en olekaan lain alainen … Kaikille olen ollut kaikkea, jotta pelastaisin edes muutamia. Kaiken tämän teen evankeliumin vuoksi, jotta olisin itsekin siitä osallinen.” 1.Kor. 9:20-23

Kristillinen seurakunta on kautta historian ollut liikkeellä oleva, uudistuva seurakunta. Seurakunta tarvitsee rohkeutta ja viisautta pitäessään esillä armon ja ylösnousemuksen sanomaa. Sanat ovat tärkeitä. Rakkauden teot ovat vielä tärkeämpiä.

 

Ajankohtaista

25.04.2016 | Diakonia
Sote aiheena maakunnallisessa ihmisarvopäivässä
Siun Sote, kenen Sote; missä ihminen? kysytään maakunnallisessa ihmisarvopäivässä to 19.5. Outokummussa. Mukaan ehtii ilmoittautua 10.5 mennessä.
» Lue lisää

04.04.2016 | Lapset
Päiväkerhotyö Joensuussa 50 vuotta
Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän seurakunnat juhlistavat 50-vuotista päiväkerhotyötä sunnuntaina 10.4.2016 klo 16 Rantakylän kirkossa. Seurakuntien päiväkerhotyö käynnistyi Joensuussa 21.3.1966, jolloin perustettiin kolme ensimmäistä seurakunnallista päiväkerhoa.
» Lue lisää

25.02.2016 | Musiikki
Gospelfestivaalit myös ensi kesänä Joensuussa
Gospelfestivaalit pidetään Joensuussa myös ensi kesänä. Uusi yhdistys Joensuun Gospel ry toimii 12.-14.8. pidettävien juhlien järjestäjänä.
» Lue lisää

23.02.2016 | Retket, leirit ja matkat
Lähde mukaan matkalle pohjois-Thaimaahan
Rantakylän seurakunta järjestää marraskuussa tutustumismatkan Thaimaan pohjoisosien vuoristokylien kristittyjen elämään ja raamatunkäännöstyöhön.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed