ra_joulu

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.
Odotus alkaa

Ensimmäinen kynttilä syttyy ja adventin aika, joulun odotuksen aika alkaa. Jeesuksen syntymäjuhla on lähellä. Me odotamme Jeesusta, joka syntyy tavallisen elämän keskelle tuoden meille valoa, lämpöä ja iloa. Adventin aikana lapset saavat avata adventtikalentereiden luukkuja, me aikuiset sytytämme kynttilöitä ja aloitamme jouluvalmisteluja.

Joulumieltä voimme viritellä myös Kauneimmat joululaulut- tilaisuuksissa. Joululaulut kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen joulun viettoon ja tuovat monelle sen oikean joulun tunnelman. Joululaulut myös auttavat pysähtymään joulun todellisen sanoman äärelle, edes hetkeksi kaiken tohinan ja kiireen keskellä.

Kauneimmissa joululauluissa emme virittele pelkästään itseämme joulutunnelmaan. Jo alusta asti, nyt 41. kerran Kauneimmat joululaulut ovat tehneet hyvää kaukaisille lähimmäisillemme. Tänä vuonna Kauneimmat joululaulut tuo eteemme erityisesti kehitysmaiden äidit. Laulussa ”Taivas sylissäni” Maria pohtii, kuinka suojella lastaan. Samaa pohtii moni äiti kehitysmaissa: Mitä tehdä, kun ei ole riittävästi ruokaa, ei varaa lähettää lasta kouluun?  Me voimme antaa toivoa näille äideille, sillä koulutettu äiti huolehtii lapsensakin kouluun ja äiti joka selviää synnytyksestä ja välttää hiv-tartunnan, on lapsensa tukena ja turvana heidän varttuessaan.

Siunattua adventin aikaa Sinulle, tule mukaan laulamaan kotikirkkoon ja tekemään hyvää itsellesi ja lähimmäisille.

 

Ajankohtaista

04.12.2014 | Diakonia
Maksuton jouluruokailu jouluaattona Joensuussa
Nyt jo kuudettatoista kertaa järjestettävä tapahtuma pidetään 24.12. klo 11 - 13 Lyseon peruskoulun (Koskikatu 10) aula- ja ruokalatiloissa.
» Lue lisää

11.11.2014 | Rantakylän seurakunta
Riitta Lemmetyinen puhuu luostarielämän kilvoittelusta
Teologian maisteri Riitta Lemmetyinen vierailee Rantakylän kirkolla sunnuntaina 16.11.
» Lue lisää

16.09.2014 | Musiikki
Suden aika konsertoi Joensuussa
Suden aika -yhtye konsertoi su 21.9. Joensuun srk-keskuksella.
» Lue lisää

12.09.2014 | Retket, leirit ja matkat
Raamattuopintomatka Turkkiin
Kaikille avoin rovastikunnallinen raamattuopintomatka järjestetään ensi toukokuussa Turkkiin.
» Lue lisää

18.03.2014 | Rantakylän seurakunta
Naistenilta rukoushelmien ääressä
Rantakylän kirkolla ma 24.3. klo 18.00.
» Lue lisää

03.01.2014 | Rantakylän seurakunta
Ylistystanssia Rantakylässä
Rantakylän kirkon päiväkerhohuone 2:ssa aloittaa 15. tammikuuta klo 17.30 ylistystanssiryhmä, jonka tarkoituksena on ylistää Jumalaa tanssien hengellisen musiikin tahdissa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed