yv2016

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.
Yhteisvastuuta

Helmikuun alussa alkaa vuoden 2016 Yhteisvastuu keräys.  Tämän vuoden teemana on torjua nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa.  Nuorten syrjäytyminen on valtava inhimillinen ja pahimmillaan elämän mittainen tragedia.

Ugandassa tuetaan paikallisten sekä Kongosta pakolaisina tulevien nuorten koulutusta. Suomessa partion kautta ohjataan varat syrjäytymisvaarassa olevien toimintaan ja toiminnan kehittämiseen. Rahalla voidaan kustantaa vähävaraisista perheistä olevien nuorten varusteita ja leirimaksuja. Rantakylän seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 10 % ohjataan paikallisen lippukunnan Rantakylän Rämpijöiden käyttöön.

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua joko lahjoittamalla tai osallistumalla vapaaehtoisena keräykseen. Tärkeää on myös olla turvallinen aikuinen omien sukulaisten sekä naapurien lapsille ja nuorille. He tarvitsevat aikuisia ympärilleen, eikä ainoastaan rahaa. Välittävät ihmiset luovat vahvempaa pohjan nuoren tulevaisuuteen. Nuoret eivät saa menettää tulevaisuuden toivoa.

Tule osallistumaan YV-tapahtumiin! Tapahtumista saat tietoa Yhteisvastuu 2016 -sivultamme.

Ajankohtaista

03.02.2016 | Musiikki
Lapset ja nuoret laulavat ja soittavat Yhteisvastuun hyväksi
Ensi sunnuntaina 7.2. avautuu tämän vuotinen Yhteisvastuukeräys. Avajaispäivän kunniaksi Pielisensuun kirkko täyttyy lasten ja nuorten sävelistä.
» Lue lisää

02.02.2016 | Parisuhde
Miten järjestää aikaa parisuhteelle?
Joensuun seurakuntien parisuhdetyöryhmä järjestää aiheesta parisuhdeluennon 2.3. klo 18 Joensuun seurakuntakeskuksessa, Kirkkokatu 28. Illan alustajana toimii perheneuvoja Paavo Kerkkänen perheasiain neuvottelukeskuksesta.
» Lue lisää

29.01.2016 | Retket, leirit ja matkat
Vielä mahtuu retriitin hiljaisuuteen
Vielä mahtuu mukaan retriitin hiljaisuuteen 10. - 13.3.2016 Vaivion kurssikeskukseen.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed