ra_joulu

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Kyllä kesä on sitten lyhyt. Elämme jo kypsän kesän ja alkusyksyn aikaa. Hyvää on se, että pääsee keräämään marjoja ja sieniä talven varalle. Loppukesän metsässä on hyvä vaeltaa. Ei ole enää niin paljon itikoita eikä paarmoja. Ilma on raikasta hengittää.

Seurakunnan viikkotoimintakin käynnistyy syyskuussa. Mutta sitä ennen juhlitaan. Elokuussa sunnuntaina 23.8. juhlimme 120-vuotiasta Utran pystyhirsikirkkoa. Unikeonpäivänä 27.7.1895 Utran kirkko vihittiin käyttöön. Muistan sen kesän vuonna 2004, kun Utran kirkon opas soitti Rantakylän kirkolle ja sanoi, että kirkossa oli tullut käymään Englannista henkilö, jonka isoisä oli aikoinaan suunnitellut Utran kirkon. Näin saimme tietää Utran kirkon suunnittelijan, insinööri Thomas Bamfordin.

Syyskuussa vierailee seurakunnassamme nimikkolähettimme Leena Mgaya, joka on tehnyt diakoniatyötä Tansanian eteläisessä hiippakunnassa. Hän on mukana maalaismarkkinoilla 19.9. ja seuraavana päivänä tuomasmessussa. Samana päivänä vietetään myös muistimessua.

Seurakunnassa on monenlaista toimintaa, joihin kukin voi omien mahdollisuuksiensa mukaan osallistua. Toiminnan tarkoituksena on vaalia seurakuntayhteyttä, tarjota mahdollisuus jakaa elämänkysymyksiä toisten kanssa ja saada rohkaisua Jumalaan turvautuna ihmisenä elämiseen.

 

Ajankohtaista

03.09.2015 | Musiikki
Musiikijuhla srk-keskuksessa
Musiikkijuhlaa ja kanttori Pekka Varosen lähtöjuhlaa vietetään su 6.9. Joensuun srk-keskuksessa.
» Lue lisää

27.08.2015 | Diakonia
Vaiviossa talkoillaan
Syksyn saapumisen myötä järjestetään jälleen työikäisten talkoopäivä Vaivion leirikeskuksessa. Pihahommiin päästään käsiksi ti 15.9.2015.
» Lue lisää

18.06.2015 | Parisuhde
Uusperheet ja -parit syksyn painopisteenä
Uusperheiden määrä kasvaa ja uusperheessä eläminen tuo omat haasteensa perhe-elämään. Aikuisten keskinäinen suhde on toimivan uusperheenkin perusta.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed