www_perhemessu

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.
Joulun valo

on seurakuntamme lasten joulukirkkojen teema tänä vuonna. Valo siksi, koska elämme juuri nyt pimeän keskellä. Tarvitsemme valoa, koska aurinko ei paista, eivätkä muutkaan valot paljon auta. Mielikin yrittää pimentyä. Koko maailma tuntuu elävän pimeydessä. Silti lapset laulavat:

”Syttyy, syttyy kynttilöitä yöhön pimeään, kirkkaina ne valaisevat tiellä kulkijaa.”

Adventin kynttilät syttyvät. Ensin yksi ja myöhemmin lisää. Pimeys vähenee. Pienikin tuikku antaa toivon valon lisääntymisestä. Kun kaikki joulun valot palavat, toivottavasti ne valaisevat sydämiin saakka.

”Loistaa, loistaa joulun valo alas maailmaan. Sydämiin se rauhan antaa, meitä johdattaa.”

Joulun viesti on lohdullinen: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon”. Jumala ei jätä meitä yksin pimeyteemme. Hän tarjoaa valoa. Valot palavat kirkoissa ja laulut raikuvat. Tulisitko kuulemaan ja laulamaan yhdessä? Olemme onnekkaita, jos voimme saada sydämeemme, vaikka pienen säteen, tuosta suuresta Jumalan valosta.

”Kiitos, kiitos Jeesuksemme, valo kansojen. Synnyit tänne veljeksemme, Herra ihmisten.”

Laulun sanat, Terhi Hassinen, Kirkkomuskari 2

Ajankohtaista

02.12.2016 | Musiikki
Joulun runoja ja musiikkia kirkoissa
Jouluiset tunnelmat Joensuun ev.lut. seurakunnissa jatkuvat musiikin ja runouden merkeissä sunnuntaina sekä alkavalla viikolla.
» Lue lisää

04.04.2016 | Lapset
Päiväkerhotyö Joensuussa 50 vuotta
Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän seurakunnat juhlistavat 50-vuotista päiväkerhotyötä sunnuntaina 10.4.2016 klo 16 Rantakylän kirkossa. Seurakuntien päiväkerhotyö käynnistyi Joensuussa 21.3.1966, jolloin perustettiin kolme ensimmäistä seurakunnallista päiväkerhoa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed