ylakuva_syys2

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Lapset ja perheet tulevat kerhoon. Iloinen hälinä täyttää tienoon. Seurakuntamme kerhopisteet pursuavat väkeä, seurakunnan pienimpiä. Kohta kuulen oven takaa laulua. Tiedän, että siellä leikitään myös:

”Jumalan kämmenellä ei pelkkää lintunen, Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen. Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on. Jumalan kämmenellä ei kukaan ole turvaton.”

Turvallisuutta ja jatkuvuutta haluaa kotiseurakunta olla välittämässä. Ihan pienimmille, jotka on äskettäin liitetty tähän seurakuntaperheeseen ja toki myös isommille lapsille, nuorille ja aikuisille. Eri elämänvaiheissa on erilaiset kokemukset elämässä ja turvallisuus voi horjua. Kotikirkon messu, perhekerhon hartaus tai rukouspiirin rauha ovat meille tarjolla. On hyvä yhdessä rukoilla Jumalaa, joka tuo meille rauhan ja turvan. Hän on läsnä arjessa ja juhlassa, myös sinun elämässäsi.

Jumalan kämmenellä ei tarvitsisi pelätä, mutta välillä pelko hulauttaa sieluni ja ruumiini ja toivoni alkaa nakertua toisesta päästä. Toiset eivät ehkä tiedä pelkojamme, mutta saattaa joskus olla hyväksi jakaa niitä jonkun kanssa. Kun talous, terveys tai joku muu asia pettää, tarvitsemme toisiamme. Ja messussa rukoillaan puolestamme myös silloin, kun emme itse ole siellä läsnä.

Kirkossa uskotaan tällä syyskaudella hyvän tekemiseen, niin kuin seurakuntavaalien tunnus kuuluu. Vastuunkantaminen vaaliehdokkaana tai äänestäjänä on tärkeää. Tule mukaan tai ota yhteyttä. Olkoon hyvän Jumalan turva ja siunaus elämässäsi!

Ajankohtaista

11.11.2014 | Rantakylän seurakunta
Riitta Lemmetyinen puhuu luostarielämän kilvoittelusta
Teologian maisteri Riitta Lemmetyinen vierailee Rantakylän kirkolla sunnuntaina 16.11.
» Lue lisää

16.09.2014 | urut ja harmonik
Suden aika konsertoi Joensuussa
Suden aika -yhtye konsertoi su 21.9. Joensuun srk-keskuksella.
» Lue lisää

12.09.2014 | Turkki
Raamattuopintomatka Turkkiin
Kaikille avoin rovastikunnallinen raamattuopintomatka järjestetään ensi toukokuussa Turkkiin.
» Lue lisää

11.04.2014 | Diakonia
Siniristi aloittaa ruuanjakelun toukokuussa
Joensuun kaupungilta jäävää ylijäämäruokaa ryhdytään jakamaan ilmaiseksi toukokuussa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
» Lue lisää

18.03.2014 | Rantakylän seurakunta
Naistenilta rukoushelmien ääressä
Rantakylän kirkolla ma 24.3. klo 18.00.
» Lue lisää

03.01.2014 | Rantakylän seurakunta
Ylistystanssia Rantakylässä
Rantakylän kirkon päiväkerhohuone 2:ssa aloittaa 15. tammikuuta klo 17.30 ylistystanssiryhmä, jonka tarkoituksena on ylistää Jumalaa tanssien hengellisen musiikin tahdissa.
» Lue lisää

29.11.2013 | Parisuhde
Kirkon Suhdeklinikka vastaa verkossa pari- ja ihmissuhdekysymyksiin
City.fi:ssa toimiva Kirkon perheneuvonnan Suhdeklinikka-palvelu on osoittautunut suosituksi ja tarpeelliseksi. Keväällä 2012 avatun Suhdeklinikan vastauksia pari- ja ihmissuhdekysymyksiin on luettu 140 000 kertaa.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed