ra_joulu

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Illat ovat alkaneet selkeästi jo hämärtyä ja päivät valkenevat hitaammin. Ilma on kylmentynyt ja vettäkin sataa aika usein. Elämme syksyn aikaa. Helposti tästä pimeydestä ja kylmästä tulee mieleen synkkiä ajatuksia. Syksyyn kuuluu kuitenkin myös lehtien väriloisto, ja kiitollinen olo kaikesta kesän runsaasta sadosta, jonka olemme saaneet.

Syksyllä olemme kirkkovuodessa elämän suurien asioiden edessä. Mikkelinpäivänä vietämme lasten erityistä kirkkopyhää ja taas pyhäinpäivänä muistelemme poisnukkuneita rakkaitamme. Erityisesti pyhäinpäivän iltana syttyvät lukemattomat kynttilät hautausmaille palamaan. Niiden säteilemä valo ja lämpö kuvaavat sitä toivoa, joka meillä on Jeesuksessa Kristuksessa. Saamme uskoa näkevämme rakkaamme vielä kerran kirkkaudessa.

Rantakylän seurakunta kulkee kanssasi elämän suurissa ja pienissä asioissa. Ihmettelemme ja palvelemme yhdessä Jumalaa ja saamme olla Hänen siunattavanaan. Voimme myös miettiä tätä inhimillistä elämää, sen iloja ja suruja. Olit sitten vauva tai vaari, mummo tai mummon mussukka, menevä uraohjus tai elämän kolhima, juuri sinä olet lämpimästi tervetullut olemaan kotiseurakunnassasi ja rakentamaan sitä!

Ajankohtaista

09.10.2015 | Musiikki
Arioso - lauluja rakkaudesta
Sopraano Veera Niiranen ja pianisti Mirva Helske konsertoivat syyslomaviikolla Joensuun kirkoissa.
» Lue lisää

18.06.2015 | Parisuhde
Uusperheet ja -parit syksyn painopisteenä
Uusperheiden määrä kasvaa ja uusperheessä eläminen tuo omat haasteensa perhe-elämään. Aikuisten keskinäinen suhde on toimivan uusperheenkin perusta.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed