www_perhemessu

Rantakylän seurakunta

Elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.

Yhteisvastuukeräys 2018 on jälleen alkamassa. Valtakunnallinen keräyksen avauspäivä on sunnuntaina 4.2.2018. Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla ja Suomessa.
 
Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole. Suomessa 440 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen,sekä reilusti yli puoli miljoonaa suomalaista elää suhteellisessa köyhyydessä . Pienikin yllättävä poikkeama arjessa voi syöstä elämän raiteiltaan ja ihmisten on tehtävä mahdottomalta tuntuvia valintoja: maksaako vuokran,ostaako lääkkeitä,maksaako laskut vai ostaako ruokaa? Vähävaraisimmilla ei jää kuukausittain hoidettujen maksujen jälkeen yleensä riittävästi tai ollenkaan rahaa ruokaan.

Suomessa keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Keräysvaroista 20 % ohjataan diakoniarahastoon, josta myönnetään seurakuntien diakoniatyön kautta noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Myös Rantakylän seurakunnassa Kirkon diakoniarahastosta on anottu ja saatu tuhansia euroja avun tarpeessa olevien ihmisten auttamiseen. Yhteisvastuuvaroin pyritään myös Rantakylän seurakunnan diakoniatyössä tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Keräysvaroista 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Lähi-Idässä ja Afrikassa yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai jatkuvien levottomuuksien vuoksi. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Tule ja osallistu sinun apuasi tarvitaan!

Ajankohtaista

20.02.2018 | Musiikki
Vuodenaikojen lämpö -urkukonsertti Joensuun kirkossa
Tulevana lauantaina 24.2. klo 19 Joensuun kirkossa kuullaan urkumusiikkia Tuomas Pyrhösen esittämänä.
» Lue lisää

11.08.2017 | Parisuhde
Parisuhdepatikointi Kuhasaloon 20.9.
Parisuhdepatikointi Kuhasalon luontopolulla keskiviikkona 20.9. klo 17.30-20. Lähde pariksi tunniksi retkeilemään ja pysähtymään parisuhteen kysymysten äärelle
» Lue lisää

Tilaa Rss feed