ra_joulu

Rantakylän seurakunta

elämässä läsnä - kohtaamme ja välitämme.
Hyvää uutta vuotta! Siunatkoon hyvä Jumala Sinua!

Tammikuun puolivälin jälkeen, 18.-25.1., vietetään ekumeenista kristittyjen ykseyden rukousviikkoa. Tänä vuonna useissa luterilaisissa ja vapaissa seurakunnissa vietetään kyseisellä viikolla raamattumaraton -tilaisuuksia, joissa yhdessä luetaan jokin tai jotkut Raamatun kirjat.

Raamattu on eri kirkkokuntien kristityille yhteinen kirja.  Raamattumaratonilla  pyritään innostamaan ihmisiä Raamatun lukemiseen.

Tosin riitely Raamatun tulkinnasta saattaa häiritä monien innostusta lukea Raamattua. Eri tahot vakuuttavat olevansa raamatullisia. Ja silti päädytään eri tulkintoihin. Jotkut taas sanovat, ettei Raamattua tule tulkita ollenkaan, vaan lukea sellaisena kuin se on kirjoitettu. Toiset ajattelevat, että Raamatun lukeminen on niin vaikeaa, että se vaatii erillisiä oppaita ja kommentaareja.

Jokainen voi lukea Raamattua omista lähtökohdistaan, myös ilman oppaita. Kristittyinä uskomme, että Jumala puhuu Raamatussa Pyhän Hengen kautta. Raamatussa näemme, miten ihmiset eri aikoina ovat kokeneet Jumalan puhuttelun, lohdutuksen, avun ja nuhtelun.  Samalla lailla Hän auttaa, rohkaisee ja nuhtelee meitä. Raamattu kertoo pelastuksesta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Eettisiin kysymyksiin Raamattu antaa ohjeeksi rakkauden kaksoiskäskyn ja ns. kultaisen säännön. Paavali kiteyttää kristinuskon ytimen seuraavasti: ”Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko.” Gal. 5:6b.

Ajankohtaista

22.01.2015 | Musiikki
Bachia ja Brahmsia Joensuun kirkossa
Urkuri Maija Lehtonen Hyvinkäältä konsertoi su 25.1. klo 18 Joensuun kirkossa.
» Lue lisää

05.01.2015 | Retket, leirit ja matkat
Yksinhuoltajia kutsutaan patikoimaan
Patikointimatka Ylläkselle 17.-22.8.2015, matka on tarkoitettu täysi-ikäisille, ensisijaisesti yksinhuoltajille.
» Lue lisää

04.12.2014 | Diakonia
Maksuton jouluruokailu jouluaattona Joensuussa
Nyt jo kuudettatoista kertaa järjestettävä tapahtuma pidetään 24.12. klo 11 - 13 Lyseon peruskoulun (Koskikatu 10) aula- ja ruokalatiloissa.
» Lue lisää

11.11.2014 | Rantakylän seurakunta
Riitta Lemmetyinen puhuu luostarielämän kilvoittelusta
Teologian maisteri Riitta Lemmetyinen vierailee Rantakylän kirkolla sunnuntaina 16.11.
» Lue lisää

18.03.2014 | Rantakylän seurakunta
Naistenilta rukoushelmien ääressä
Rantakylän kirkolla ma 24.3. klo 18.00.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed