Pajunverso

Pielisensuun seurakunta

Kesän aikaan kuuluvat leikki, värit, juhlat, yhteinen loma-aika ja lepääminen arjen velvollisuuksista. Kesällä luomakunta todistaa Jumalan kauniista luomistöistä värein, tuoksuin ja tunnelmin. Kauniit kesäaamut tai myrskyä enteilevä tumma taivaanranta pysäyttävät pohtimaan, millainen merkitys tai tarkoitus ihmisen elämällä on.

Yksi kesän virstanpylväs on juhannus, Johannes Kastajan syntymäjuhla. Johannes on kristinuskon hyvin keskeinen henkilö: hänen tehtävänsä oli etukäteen julistaa ja kuuluttaa Kristuksen saapumista. Niinpä juhannusjuhlan viettäminen on saunomisen, grillaamisen ja rentoutumisen lisäksi myös aikaa, jolloin Jumala valmistaa ihmistä Kristuksen saapumiselle.

Kristus haluaa saapua elämäämme hyvin keskeisistä syistä. Hänen tehtävänsä ja tahtonsa on kirkastaa elämä. Palauttaa harmauteen kadonneet värit. Luoda uudelleen riidan tukahduttamat ihmissuhteet. Antaa ja suunta ja tarkoitus niille, jotka ovat sen kadonneet. 

Kristus kanssamme

Ajankohtaista

16.08.2017 | Kirkkoherranvaalit Pielisensuussa
Kirkkoherraehdokas Markku Koistinen
Seurakuntayhtymän viestintä kysyi kirkkoherraehdokkailta vastaukset viiteen kysymykseen. Alla Markku Koistisen vastaukset.
» Lue lisää

16.08.2017 | Kirkkoherranvaalit Pielisensuussa
Kirkkoherraehdokas Mirella Lehtola
Seurakuntayhtymän viestintä kysyi kirkkoherraehdokkailta vastaukset viiteen kysymykseen. Alla Mirella Lehtolan vastaukset.
» Lue lisää

16.08.2017 | Kirkkoherranvaalit Pielisensuussa
Kirkkoherraehdokas Tiina Reinikainen
Seurakuntayhtymän viestintä kysyi kirkkoherraehdokkailta vastaukset viiteen kysymykseen. Alla Tiina Reinikaisen vastaukset.
» Lue lisää

Tilaa Rss feed